AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem ve yürütme kurulu üyeleri ile mahalle teşkilatı, Kayışdağı Muhtarı Kadir Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Mahalle sorunları ile ilgili görüşme gerçekleştiren İsmail Erdem ve beraberindeki heyet, özellikle İstanbul'da etkisini ciddi anlamda gösteren soğuklar sonrasında başlayan kar yağışı ile birlikte Kayışdağı 80.Yıl Cumhuriyet Parkı'ndaki kimsesiz sokak hayvanlarına bir kap mama bırakarak, zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için sosyal farkındalık yarattı.

Resim

Özellikle parktaki donan havuzun etrafında aç kalarak bekleyen kuşlara da ekmek parçasını dilimleyerek atan Erdem, yürütme kurulu üyelerine ve mahalle teşkilatlarına farkındalığın arttırılması için talimat vererek imkanı olan tüm teşkilat mensuplarının parklarda, kapı önlerine mama koyulması için çalışma yapılmasını istedi.

Erdem'den Sessiz Kullara ve Can Dostlarımıza Sahip Çıkalım Mesajı
Resim
Sosyal farkındalık amacıyla ilk kap mama ile farkındalık projesini başlatan AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, "Pazar gününden itibaren aralıksız yağan kar nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları için teşkilatı ile mahalle mahalle sahaya inen AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, ‘’Hava soğuk, kar yağışı konusunda meteoroloji her gün uyardı yoğun bir kar yağışı olacak diye bizde bu çetin şartlarda sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanları aç ve yalnız bırakmak istemedik, her can kıymetlidir. Merhamete; her canlı, biz insanoğlu da muhtaç olabiliriz onlar Allah’ın sessiz kulları ve bizlere emanetler sahipsiz, sessiz can dostlarımız sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal duyarlılığı artırmak ve dikkat çekmek amacıyla Pazar gününden beri hayvanların beslenebileceği alanlara mama yemek ve su koyduk. Seslerini duyuramayan sahipsiz hayvanlar, kış mevsimi ile beraber gelen karla kaplı alanlar ve dondurucu havanın getirmiş olduğu yemek, barınak ve su bulma gibi zorluklarla mücadele etmektedirler. Sokak hayvanları için "Bir Kap Su, Bir Kap Mama" diyerek destek oluyoruz. Buradan Ataşehirimiz de ki zengin ve geniş gönüllü vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Haydi sen de sokaktaki dostlarımız için kapının önüne bir kap su, bir kap mama bırakalım , Allah merhametini üzerimizden eksik etmesin" ifadelerini kullandı.
Resim

İsmail Erdem'in çağrısı sonrasında teşkilat mensupları kasaplardan artan kemik ve et parçaları ile kendi bütçelerinden aldıkları mamaları parklardaki belirli noktalara koymaya başladılar.