Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Milli Mücadele'nin 100.Yılı etkinlikleri kapsamında özel hazırlanan Cumhuriyet Tırının ilk durağı Ataşehir oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan Cumhuriyet Tırı, Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi ev sahipliğinde Atatürk mahallesi'nde parklayarak ilk ziyaretçileriyle buluştu. Milli mücadeleye dair resmi evraklar, posta pulları, mücadele dönemine ait askeri kıyafet, ekipmanlar, tarihi bilgilerin yer aldığı dönemin gazeteleri, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Atatürk'e ait özel hazırlanan köşenin yanısıra ilk meclis ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında bilim, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda önemli eserler bırakmış ve günümüze kadar ulaşan Cumhuriyet kadınları köşeleri ziyaretçilerine açıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi tarafından ayrıca Atatürk posteri, albümü, kolyesi, rozeti, bardağı, özel hediye setleri ve tişörtler olmak üzere çeşitli ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunularak stand aracılığıyla satılıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Milli Mücadele'nin 100.Yılı etkinlikleri kapsamında özel hazırlanan Cumhuriyet Tırının açılış kurdelesini CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi eski başkanı Ulaş Kılıç, Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin ile davetliler birlikte kestiler.

Günümüzde Cumhuriyet ve Atatürk'ü hatırlatmak gerekiyor
Cumhuriyet TIR’ının açılışı kurdelesinin kesilmesinden sonra Cumhuriyet TIR’ı ile ilgili düşüncelerini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi; “ Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine, bizleri ve tüm Türkiye’yi böyle bir çalışmayla buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki yeniden ve yeniden Cumhuriyeti ve Atatürk’ü hatırlatmak gerekiyor. Çünkü en zor günlerde bazı şeylerin değerini anlamayanlar anlayabilir diye düşünüyorum. Cumhuriyet TIR’ımızı gezdik. İçinde çok kıymetli eserler var. Hayranlıkla izledim ve TIR’ın bir tarafının tamamen Cumhuriyet Kadınlarına ayrılmış olmasına da çok mutlu oldum. Çünkü Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Bugün burada olmaktan, Ata’mı sevmiş onun yoluna baş koymuş kişilerin bu TIR’ı ülkemin her köşesine ulaştırmalarından ve bu yolculuğunda Ataşehir ’den başlamasından dolayı büyük gurur duyuyorum. Şunu unutmayalım Cumhuriyet demek aslında Mustafa Kemal Atatürk demektir”şeklinde ifade etti.

Tırımız ilk Ataşehir'de sonra Türkiye'yi gezecek
Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin, 96.Yılını kutlayacağımız Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk geleceğe armağan ederek kurmuştur diyerek; “ Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet borcumuz olduğu kadar, gelecek nesillere de bir gelecek borcumuz vardır. Biz bu borcu ödemek için bugün burada ayaktayız. TIR’ımız bugün Ataşehir ’de yarın Kadıköy’de olacak ve tüm Türkiye’yi dolaşacak. TIR’ımızın içinde Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili orijinal belgeler ve objeler var. Aynı zamanda geleceğe mal olmuş Cumhuriyet Kadınlarımız var. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi.

Birgün boyunca Ataşehir'de ziyaretçilerine açık olacak tır, sırasıyla Kadıköy ve diğer ilçeler ve sonrasında Türkiye'nin diğer ADD Şubelerince ziyaretçilerini ağırlayacak.