Gerçekleşen etkinliğe; Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin, Şube Başkan Yardımcısı Cemil Demiral, Şube Sekreteri Pelin Altan Özoğuz, Şube Saymanı Selma Arslan ve Proje Sorumlusu Seda Demir Günel'in yanısıra vatandaşlar ve çocukları katılım sağladı.

ADD Ataşehir Şubesi tarafından hazırlanan bu etkinlik ile çocukların toplum üzerinde farkındalık yaratması ve haklarını bilmeleri amaçlandı. Etkinlik koordinatörü Seda Demir Günel, Ataşehir Haber'e yapmış olduğu açıklamada; "Çocuklar, toplum ve gelecek için en önemli varlıklarımızdır. Onların korunması,fikirlerini rahatça ifade etmeleri, çalıştırılmamaları, sevgi ile büyütülmeleri, eğitim , sağlık gibi konularda daha özel haklarla eşit olarak faydalanabilmeleri için Türkiye’de dahil olmak üzere 196 ülke 20 Kasım 1989 ‘da “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesini” benimsemiştir. Bu özel ve anlamlı günde biz de Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de çocuklara verdiği önem ve sevgi ilkesi ışığında “Çocuğum Ben Haklarım, Hayallerim Var Benim” projemiz ile Çocuklara ve Yetişkinlere bu haklar ile ilgili farkındalık yaratmak için görseller hazırladık ve gelen çocuklarımıza boyalarını verdik. Katılım sağlayacak çocuklarımıza " dedi.

Etkinliğe katılım sağlayan çocukların yapmış olduğu resimler hazırlanan panolarda gün boyu sergilenirken, katılım sağlayan çocuklara Atatürk Kitapları ve Şube tarafından hazırlanan diğer hediyeler takdim edildi.


Etkinliğe aileleriyle birlikte katılım sağlayan çocuklar, ayrıca stantlarda ADD Ataşehir Şubesi ürünlerinin satışına katkı sundular.