Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz,“23 Haziran Seçim Değerlendirmesi 31 Mart yerel seçimlerinde yurttaşlarımız büyük bir demokratik olgunlukla kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek yerel yöneticilerini seçmişlerdir. Büyükşehirlerin önemli bir bölümünde olduğu gibi İstanbul’da da 31 Mart'ta demokratik değişim sağlanmış, İBB Başkanı olarak Sayın Ekrem İmamoğlu seçilmiştir. Sayın İmamoğlu mazbatasını alarak 18 gün boyunca İBB Belediye Başkanlığı yapmış; bu dönemde öğrencilerin ulaşım kadına %40 indirim, su faturalarında %40 indirim gibi çok önemli kararlar hayata geçirilmiştir.

Yurttaşlarımızın kendi kararlarına YSK kararı ile darbe vurulmuştur
Ancak YSK'nın haksız ve hukuksuz kararı sonucu İBB seçimleri iptal edilmiştir. Bu antidemokratik karar milyonlarca İstanbullunun kararının hiçe sayılması anlamına gelmiştir. Yurttaşlarımız kendi kararlarına bir darbe olarak gördükleri bu hukuksuz hükmü 23 Haziran'da daha büyük bir katılımla boşa çıkarmıştır. 31 Mart'ta 14 bin oy farkıyla iş başına getirdikleri Sayın İmamoğlu'na 23 Haziran'da 806 bin oy farkıyla bir kez daha onay vermişlerdir. 23 Haziran seçim sonucu, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğunu; millet iradesinin önüne set çekilemeyeceğini çok açık göstermiştir.

23 Haziran sandığın ve demokrasinin zaferi olmuştur
23 Haziran'da sandıkta bütün farklılıklarına rağmen milyonlarca İstanbullu demokrasi ittifakında buluşmuştur. 23 Haziran sandığın ve demokrasinin zaferi olmuştur. Yurttaşlarımızda sandığa ve demokrasiye olan güven tazelenmiş; geleceğe daha da umutla bakabilmelerinin yolu açılmıştır.

İmamoğlu’nun başarısı için her zaman yanında olacağız
Yılmaz konuşmasında son olarak, “kazanan 16 milyon İstanbullu yurttaşımız olmuştur. Şimdi Sayın İmamoğlu, İBB Başkanı olarak hiçbir ayrım gözetmeden 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek üzere görevinin başındadır. İsrafa son verip, İstanbul’un kaynaklarını İstanbulluların yararına kullanmak üzere şeffaf, katılımcı, üretken bir hizmet anlayışıyla çalışacağına yürekten inanıyoruz. Bizler de bu süreçte Sayın İmamoğlu'nun başarısı için her zaman onun yanında olacağımızı ilan ediyor; Yeni dönemin İstanbullulara hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.” Dedi.