Türkiye’de, aralarında Acıbadem, Medical Park ve Medicana’nın da bulunduğu hastanelere hizmet veren ACENDIS, yurt dışı ağını Çin Halk Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan’da da genişletiyor.

Türkiye’de Yeni Hastane Projeleri
25 yıldır Türkiye genelindeki 26 hastanesi ile sağlıkta uluslararası standartları Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran Medical Park Sağlık Grubu yeni hastanesi Medical Park Pendik Hastanesi ile İstanbul Anadolu Yakası‘nda hizmet vermeye başladı. 62 bin metrekare kapalı alanda kurulu hastane 63’ü yoğun bakım yatağı olmak üzere 400 yatak kapasiteli. Modern donanımlı 10 ameliyathanesi olan hastanede kardiyolojiden beyin ve sinir cerrahisine, kadın hastalıkları ve doğumdan inme merkezine kadar 57 branşta 100’ün üzerinde hekim hizmet vermekte., Sağlıkta Uluslararası Vizyon’a (Leading International Vision) sahip uzman kadrosu yenilikçi tıp teknolojilerini kullanarak 9 farklı poliklinikteki hizmetlerinde “LIV CONCEPT” anlayışını sunuyor. ACENDIS, medikal planlamadan, ürün tedarik ve kurulumuna ve personel eğitimine kadar çeşitli alanlarda Medical Park Pendik Hastanesi projesinde yer aldı.

Diğer bir yeni proje Özel Medicana Kadıköy Hastanesi. Medicana Hastaneler Grubu’nun yeni hastanesi Özel Medicana Kadıköy Hastanesi İstanbul, Kadıköy’de hizmet vermekte. 81 yatak kapasitesi, 40’ın üzerinde poliklinik ve muayene odası bulunan hastanede modern erişkin ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri, ileri düzeyde teknolojiyle tasarlanmış ameliyathaneleri, konfor ve güvenliğin maksimum seviyede tutulduğu hasta ve hasta yakını odaları, tüm tanı ve teşhislerin yapılabileceği üst düzey radyolojik görüntüleme cihazları, engelli hasta odalarının yanı sıra izolasyon odaları da mevcut. Özel Medicana Kadıköy Hastanesi ameliyathanelerinin modüler ameliyathane konseptine sahip olması da bu hastaneyi diğer hastanelerden ileri bir noktaya taşıyor. ACENDIS Şirketler Grubu CEO’su Hasan Şahin, yeni Modüler Ameliyathane konseptini Türkiye ve yurtdışındaki hastanelerde uyguladıklarını belirterek, “ Özel Medicana Kadıköy Hastanesi’nin ameliyathaneleri için de modüler ameliyathane çözümlerimizi sunduk. Ayrıca, ameliyathane, poliklinik, erişkin ve yeni doğan yoğun bakım ve hasta odaları tıbbi cihaz donanımı için en modern tıbbi cihazların teminini ve kurulumunu gerçekleştirdik.“ dedi.

ACENDIS’in Türkiye’de iş yaptığı zincir hastane gruplarından biri olan Acıbadem Sağlık Grubu. 1991 yılında kurularak, bünyesinde bulunan 21 hastane ve 16 tıp merkezi ile sağlık hizmeti veren Türkiye`nin en büyük hastane gruplarından biri olan Acıbadem Sağlık Grubu’nun yeni projesi Acıbadem International Medical Center, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 13 tıbbi branş, 24 poliklinik odası, 4 yatak, 2 ameliyathane ve görüntüleme sistemleri ile hizmet vermeye başladı. 5000 metrekarelik kapalı alan içerisinde hizmet veren Acıbadem International Medical Center, poliklinik hizmetlerinin yanı sıra günübirlik cerrahi tedavi hizmetleri de sunuyor.

Şahin, Acıbadem Hastaneler Grubu ile gerçekleştirdikleri güncel projelerden birinin de Acıbadem Maslak Hastanesi’nin 2. Etabı ile ilgili olan proje olduğunu söyledi. Şahin “2009 yılında hizmete giren ve tıbbın tüm dallarında hizmet veren Acıbadem Maslak Hastanesi’nin 3 ana bloktan oluşan ikinci etap projesinde de çalıştık" dedi.

Yurtdışı Hastane Projeleri ve Yeni Yatırımlar
Son yıllarda Çin hükümeti tarafından sağlık sistemini geliştirmek amacıyla yapılan önemli reformlar, kaydedilen hızlı ekonomik gelişmeler ve sosyal kalkınma nedeniyle, yabancı yatırımcılar Çin sağlık sektöründe daha fazla yer almaya başladılar. Ekonomik ve demografik trendlerin devamı, daha fazla sağlık reformları ve hükümetin 12.inci 5 yıllık planı çerçevesinde geliştirdiği politikalar Çin’in sağlık sektörünü biçimlendiriyor. Bu gelişmeleri takip eden ACENDIS, Çin’de sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve alanlarında deneyim kazanmış müdürlerden, mühendislerden ve teknisyenlerden oluşan bir ekiple birlikte, 2017 yılında Çin’in Guangzhou şehrinde ACENDIS China’yı faaliyete geçirdi.

Alt yapıdaki gelişmelerin, sigorta kapsamının genişletilmesi ve yenilikler için desteklerin çok uluslu şirketler için olumlu etkileri olacağını belirten Hasan Şahin, McKinsey & Co.’nun raporuna göre 2011 yılı itibariyle 357 milyar dolar olan Çin’deki sağlık hizmeti giderlerinin, Çin’in %12 civarında olan yıllık bileşik büyüme oranında büyümesi durumunda 2020’de 1 Trilyon Dolar’a ulaşmasının beklendiğini söyledi. Çin hükümetinin bölgesel sağlık hizmetlerinin alt yapısını iyileştirmek için önemli adımlar atmaya karar verdiğini söyleyen Şahin, Çin hükümetinin Sağlık Endüstri Zirvesi raporuna göre 15 yılda sağlıklı bir Çin inşa etmeyi vaad eden “Healthy China 2030’’ ismini taşıyan bir plan geliştirdiğini, 2030 yılında sağlık hizmetleri sektörünün 2,3 trilyona ulaşmasının beklendiğini belirtti. Şahin “Tüm bu gelişmelere rağmen, Çin’de özel sağlık sektörü gelişiminin erken basamaklarında ve kamu sağlık sistemi karşısında uygun bir alternatif olarak ortaya çıkması için bir çok engeli aşması gerekiyor. Fakat, potansiyel fırsatların kapsamı ve nüfusun daha fazla hasta merkezli tıbbi hizmetlerinden yararlanmak istemesi Çin’in cazibesini korumasına yardımcı oluyor.“ dedi. Şahin, ACENDIS China olarak amaçlarının ACENDIS’in dünya çapında gerçekleştirdiği hastane projelerinden edindiği tecrübe ve bilgi birikimini Çin’de gerçekleştirilecek hastane projeleri için kullanmak ve müşterilerin ihtiyaçlarını çok kültürlü ve farklı uzmanlık alanlarından gelen kişilerden oluşan ekiple karşılamak olduğunu söyledi.

Öte yandan, Suudi Arabistan’ın da sağlık sektöründe Ortadoğu’nun en hızlı gelişen ülkelerinden biri olduğunu belirten Şahin, “Suudi Arabistan’da anahtar teslim projeleri gerçekleştirmek üzere faaliyetlerimizi hızlandırdık. Bu sebeple, ülkede başarılı projelere imza atan İdeal iDea firmasıyla bir ortaklık kurduk. Bu ortaklıkla, 20 yılı aşkın tecrübemiz ve uzmanlığımızla Ortadoğu’nun en güçlü sağlık sektörüne sahip ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan’daki yerel hastane şirketlerini desteklemeyi amaçlıyoruz.“ dedi.

ACENDIS’in yurtdışındaki diğer projesi Ürdün’ün başkenti Amman şehrinde yer alacak Al-Kindi Hospital. Hasan Şahin yeni projeyle ilgili şunları söyledi; “ACENDIS ve Al-Kindi Hastanesi arasındaki ortak çalışma 2015 yılında başladı. 2015 yılında inşaatına başlanan ve 2019 yılında hizmete girmesi planlanan Al-Kindi Hospital genel bir hastane olmasının yanında özellikle bariatric cerrahi alanında uzman bir hastane olacak. 9 katlı ve 33.000 metrekarelik kapalı alan üzerinde kurulu olan Hastane, 131 hasta yatağı, 5 yoğun bakım ünitesi ve 8 ameliyathane ile hastalarının hizmetinde olacak. Katar’ın başkenti Doha’da ilk Türk hastanesi olarak faaliyet gösteren Turkish Hospital da yurt dışı projelerimizden biridir.“

Grup olarak 2018’i 100 milyon Euro ciro ile kapatacak olan ACENDIS Şirketler Grubu, 2019’da %10 oranında büyümeyi hedefliyor. 20 ülkede, 250 çalışanla hizmet veren Grup, Çin ve Suudi Arabistan’daki yeni yatırımları ve projeleriyle çalışan sayısını da %10 oranında artırmayı hedefliyor.