Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Kaymakamlığı'nca ortak düzenlenen etkinlik Emlak Konut Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen törene; İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gürhan Kaya, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Murat Uçar, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Şakire Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkan Vekili Serdar Orhan, Başkan Yardımcısı Adem Yılmaz ve İlçe yönetim kurulu üyesi Enis Oyanık, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Okul Müdürü Tuncay Karakaş açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Karakaş: "Türk Polisi Hepimizin Baş Tacıdır"

Karakaş konuşmasında; "Biliyoruz ki, her türlü demokratik hak ve hürriyetimizi rahatça yaşayabilmemiz güvenli bir yaşam iklimi sayesindedir. Bu güvenli yaşam iklimi de polis teşkilatına bağlıdır. Türk polisi toplumun güvenli yaşaması adına görevini üstün cesaretle gerektiğinde canını feda ederek yapıyor.
Attığımız her adımda, bu vatan topraklarında şehit kanı olduğunu unutmayalım. Teröre karşı canını siper eden, can ve mal güvenliğimizi sağlayan, suçluları adalete teslim eden, milletimizin varlığına ve gençliğine kasteden uyuşturueuya karşı her yönde mücadele eden, milletimizin temiz yürekli her ferdinin güven kaynağı olan Türk polisi hepimizin baş tacıdır. Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıl dönömunu ve içinde bulunduğumuz 'Polis Haftasını kutluyorum" dedi.

Aslan: "174 Yıllık bir maziyi geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz"

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan'da günün anlamına dair yapmış olduğu konuşmasında; " Bugün türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 174 Kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gururu ve mutluluk duyduğumuzu belirterek en içten saygılarımı arz ediyorum. Şanla, şerefle yazdığı 174 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 174 kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Polis anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret feragat ve fedekarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet ve anlayış içinde , insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinini bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyet ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutlululuğunu sağlamak temel amacımızdır. Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıl dönümünü ilçemizde büyük bir çoşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak, bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, gazilerimize Allah'tan şifa diliyor halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan'ın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Protokol konuşmalarının ardından tören sırasıyla EKO Orkestrası Müzik Dinletisi, Şiir Dinletisi, Drama Gösterisi, Oratoryo, Tekvando gösterisinin ardından toplu hatıra fotoğraflarının çekinmesi ile sona erdi.