Bu kapsamda zorlu kış şartlarında Ataşehir’de yaşayan sahipsiz hayvanların gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından beslenme noktaları oluşturuldu. Yerel hayvan gönüllüleriyle birlikte sokaklardaki sahipsiz hayvanların beslenmesi için yerel hayvan koruma görevlilerine kuru mama desteği sağlandı. Mama dağıtımı, Ataşehir’in 17 mahallesinde sokak hayvanları için gönüllü çalışan hayvanseverlerle yapıldı.

Hayvansever vatandaşlardan tam destek

Kuru mama dağıtımının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Ataşehirli Ayşe Özbek, “Elimden geldiği kadarıyla sokak hayvanlarına yardımcı olmaya çalışıyorum, Ataşehir Belediyesi’ne bu konuda çok teşekkür ediyorum. Her aradığımda gerek mama talebim olsun gerekse hayvanların tedavileri konusunda tüm hizmetleri hemen veriyor. Can dostlarımıza sahip çıkarak onların korunması ve rahat yaşamaları için vatandaşlar olarak üzerimize düşen sorumluğu ve desteği sağlamalıyız” dedi.

“Can Dostlarımız için yılın 365 günü çalışıyoruz”

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, sokak hayvanlarının korunma, barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yılın 365 günü çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Zorlu hava şartlarında can dostlarımızın barınabilmeleri için sitelerin bahçelerine ve parklara kedi ve köpek evleri yerleştiriyoruz. Bu kapsamda 2017 ve 2018 yıllarında 210 adet yuva dağıtımı yaptık. Yazın susuz kalmasınlar diye parklarımıza otomatik su kapları koyuyoruz. İlçemizde bulunan gönüllü hayvanseverlerle irtibata geçip sokak hayvanları için mama desteği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarları değerlendirerek hasta ya da yaralı kedi ve köpeklere acil müdahalede bulunup bakımevimizde tedavilerini gerçekleştiriyoruz. ‘Satılma Sahiplen’ ilkesiyle can dostlarımızı sahiplendirmeyi ihmal etmiyoruz. 2010-2018 Ekim ayı döneminde 35 bin hasta veya yaralı hayvanı bakımevimizde tedavi edip, bin 994 can dostumuzu sahiplendirdik.”