Türkiye Satranç Federasyonu, Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği İstanbul İl Birinciliği Final Turnuvasının Erdal Eren Kültür Merkezi gerçekleşen açılış töreninin ardından ilk oyun ile başladı.

Turnuva öncesi konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez; "Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Federasyonumuza ve Kent Konseyimize teşekkür ediyor, tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Federasyon yöneticilerininde konuşması ve yarışma kuralları hakkında bilgi vermesinin ardından ilk oyunun başlaması ile birlikte turnuva başlamış oldu. İstanbul`un 3 bölge grubu turnuvasında ilk 8 dereceyi elde eden sporcular, İstanbul ikametli 2200 Rating ve üzeri sporcular ve ünvanlı tüm sporcular turnuvaya katılma hakkına sahip olurken, 3-4-5-6 Ocak 2019 tarihlerinde turnuva devam edecek.

Final Turnuvası sonunda dereceye girecek sporcular, kupa-madalya ödüllerinin yanı sıra Ataşehir Belediyesi tarafından toplamda 12.000 TL maddi ödülle ödüllendirilecek.