Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un torunu aynı zamanda "Dedem Mehmet Âkif" kitabı yazarlarından Selam Argon, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı makamında ziyaret etti. Argon'a İlçe Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya'da eşlik etti. Karşılık sohbet eşliğinde gerçekleşen ziyaret karşılıklı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Selma Argon kimdir?
1 Ekim 1944’te doğdu. Erenköy Kız Lisesi’nden mezun. Gelini Seyhun ve oğlu İlkay Türkozan’la birlikte Ataşehir’de yaşıyor. Selma Argon yıllardır dedesi Mehmet Âkif Ersoy’u her platformda anlatmayı kendine vazife edinmiştir. Şu ana kadar Türkiye’nin dört bir yanında Milli Şairimiz Âkif’in çileli hayatını anlattığı 300 konferans vermiştir.

Selma Argon Dedem Mehmet Âkif kitabı ile birçok gerçeği açıklıyor
Dedem Mehmet Âkif kitabı, biri hâlâ hayatta olan, diğeri röportajlar yapılırken yaşamını yitiren Mehmet Âkif’in iki torunu Selma ve Ferda Argon’la, bu alandaki çalışmalarıyla göz dolduran Fatih Bayhan’ın röportajlarından oluşmaktadır. Mehmet Âkif’in hayat ve şiir anlayışı, ailesine bakış açısı, ailesiyle ilişkileri; bugüne kadar konuşulmamış, hiç dillendirilmemiş birçok noktayı ailesinin son fertlerinden torunlarıyla konuşuyor ve açıklığa kavuşturuyoruz…