Millet İttifakın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek amacıyla MHP Ataşehir Kurucu İlçe Başkanı Mahmut Kılıç ve gönüldaşlarının düzenlediği programa destek için katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; kazansak da kutlama yapmayacağız dediklerini ve seçim kazandıktan sonra zafer kutlaması yapmadıklarını vurgulayarak; “Zafer düşmana karşı verilen mücadelenin sonucunda kutlanır. Biz karşımızdakini düşman olarak görmedik”dedi.

“MANSUR YAVAŞ YALNIZCA ANKARALILARA DEĞİL TÜM TÜRKİYE İLE BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAYI BAŞARDI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Organizasyon komitesi adına konuşan MHP Ataşehir kurucu ilçe başkanı Mahmut Kılıç, Sayın Mansur Yavaş’ı İstanbul ziyareti kapsamında organizasyon komitesi adına Ataşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve hoş geldiniz kıymetli konuklar, değerli gönüldaşlarım diyerek; “Mansur başkan gerek seçimlerden önceki ilkeli, haklı ve inançlı mücadelesi, gerekse göreve başladıktan sonra göstermiş olduğu kararlı, vefalı ve dürüst tavrıyla hepimizi gururlandırdı. Mansur Yavaş yalnızca Ankaralılara değil tüm Türkiye ile bir gönül köprüsü kurmayı başardı” dedi.

“MANSUR YAVAŞ GÖNÜLLERİ KAZANARAK BAŞARILI OLMUŞTUR”
Biz biliyoruz ki gönülleri kazanmadan, insanların sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmak mümkün değildir diyen Kılıç; “ Mansur Başkan ilkelerini ve inançlarını muhafaza ederek, insanları ayırmadan, ötekileştirmeden, gönülleri kazanarak başarılı olmuştur” diye konuştu.

“VİCDANIMIZI RAHATSIZ EDEN OLAYLARA ŞAHİTLİK ETMEKTEYİZ”
Kılıç; “31 Mart seçimlerinden bugüne kadar ki süreçte, adalet duygumuzla bağdaşmayan, vicdanımızı rahatsız eden olaylara şahitlik etmekteyiz. İnanç ve fikir dünyasının merkezinde adalet duygusunun yer aldığı Türk Milliyetçileri’nin şahitlik etmekte olduğumuz haksızlıklar karşısında sessiz kalması beklenemez. Cumhuriyetimizin, demokratik hukuk devleti olma niteliğinin güçlenmesi, Türk Milleti’nin kazanımlarının korunması öncelikli gayemizdir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün şu sözleriyle konuşmasını tamamladı: “ Biz daima hakikati arayan, onu bulunca ve bulduğuna inandıkça açıkça söylemekten kaçınmayan insanlar olmalıyız.”

Ankara’dan Ekrem İmamoğlu’na destek için gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, zamanında bende aynı haksızlığa uğradım. Ankara halkı hakkı yerine teslim etti ve beni seçti. İmamoğlu’na yapılan bu haksızlığın cevabını İstanbulluların vereceğini düşünüyorum ve Ekrem İmamoğlu’nu sizlere teslim ediyorum diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

“BİZ HESAP SORMAYA DEĞİL HESAP VERMEYE GELDİK”
Yavaş, “Adaylığımız açıklandığında Ankara halkının geçen sefer Mansur Yavaş’ın hakkını yediler deyip bizi o makama oturttuysa, şimdi de İstanbul’da 31 Mart’ta nereye oy verirse versin yapılan haksızlığa dayanamayan insanlar, hak yerini bulacak. Biz hesap sormaya değil hesap vermeye geldik. Ekrem İmamoğlu’nu size, İstanbul’u da Ekrem İmamoğlu’na emanet ediyorum" dedi.

“ANKARALILAR EŞİT BİR ŞEKİLDE İHTİYAÇLARINA GÖRE HİZMET VERECEĞİZ”
Ayrım yapmadan insan sağlığına öncelik veren felsefeleri olduğunun altını çizen Mansur Yavaş, “Eski dönemde oy vermeyenlere hizmet yapılmazdı. Bunu açık açık izlediniz. Az oy verene hizmet yapmayacağım, çok oy verene hizmet yapacağım dediler. Bizim felsefemiz tam tersine, öncelik olarak insan sağlığını ilgilendiren suyun hala tankerle taşındığı yerlere, hangi partiye oy vermişse, hiç bakmadan su şebekesini yapıyoruz. Halk sağlığını tehdit eden yerlere kanalizasyon hizmetini götürüyoruz. Bizim felsefemizde insan sağlığı önceliği vardır. Bizler bu şekilde insanları ayrıştırmadan, aldığımız vergileri düzgün bir şekilde harcayarak, oy vermeyenleri; keşke biz de oy verip bu güzelliğe ortak olsaydık diye pişman edeceğiz. Ankaralılara eşit bir şekilde ihtiyaçları olan hizmeti vereceğiz” diye konuştu.

“BİZ ZAFER KAZANDIK DEMEYECEĞİZ. ÇÜNKÜ ZAFER SAVAŞI ÇAĞRIŞTIRIR”
Bundan sonra Ankara’da ayrımcılık, ötekileştirmeye son verileceğini vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, herkese eşit hizmet etmek zorunda olduklarının altını çizerek; “Biz seçimi kazandığımız akşam söz veriştik. -İstersek yüzde 90 oranda oy alalım, biz zafer kazandık demeyeceğiz. Çünkü zafer savaşı çağrıştırır. Karşınızda düşman olması lazım… Biz asla karşımızda düşman görmüyoruz. Sadece rakibimiz var demiştik. Ve gerçekten seçimi kazandığımız yerde konuşmalar yaptık, işin başına geçtik. Abartılı hiçbir hareketimiz olmadı, olmayacak” şeklinde konuştu.

“İHALELERİ İNTERNETTEN YAYINLAMAYA BAŞLADIK”
İhalelerin açık ve şeffaf olması kararı aldıklarının altını çizen Mansur Yavaş, halkın vergilerinden paylarına düşeni daha dikkatli harcamak istediklerini kaydederek; “İhaleleri internetten yayınlamaya başladık. Bütün dünya açık bir şekilde ihalelerimizi izliyor. Ufak alımlar dahi internete konuyor. Herkes teklifini veriyor. Şeffaf bir şekilde satın alınıyor. Bundan sonra böyle” İfadelerine yer verdi.

“ASLA AĞLAMAYACAK GEÇMİŞİN BORCU DEMEYECEĞİZ”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasının sonunda büyük borca ve engellemelere rağmen büyük başarıyı elde etmek istediklerini ifade ederek; “Asla ağlamayacağız. Geçmişin borcu demeyeceğiz. Elbette yanlış harcanan paraların hesabı da sorulacak. Devri sabık yapmıyoruz. Ama Ankara halkından hatta sizlerden toplanan vergilerden Ankara Belediyesi’ne aktarılan payın nasıl harcandığını inceleyip, kasıt ve suç varsa yargının önüne çıkarmak boynumuzun borcudur. Bunları ayrıntılı olarak seçimden sonra açıklayacağız. Hepiniz hayret edeceği büyük harcamalar var” şeklinde ifade etti.

Silence Otel’de düzenlenen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Organizasyon Komitesi Başkanı Mahmut Kılıç ve gönüldaşları katıldı.