1964 Sivas Divriği doğumlu, Halkla İlişkiler bölümü yüksek okul mezunuyum. Sürekli öğrenmeye hevesliyim, ülke ve dünya gündemini yakından takip ediyorum. Bir kız, bir erkek 2 çocuk annesiyim. Geçmiş dönemde STK'larda gönüllü ve aktif olarak görev aldım. Bu görevler arasında, Kurum Yöneticiliği, Genel Merkez Denetmenliği, Kadın Kolları Başkanlığı ve ayrıca Kadın Danışmanı ve Şiddet Mağduru Kadınlara gönüllü danışmanlık yaptım. Pir Sultan Abdal Kültür derneği enel Merkez Denetmenliği yaptım. Geçmiş dönemde Bostancı Halk Eğitim'de 3 yıl giyim kurslarında öğretmenlik yaptım. Çesitli eğitim kuruluşlarından alınmış eğitim sertifikalarım var. Bir dönem serbest ticaret ile uğraştım. Perakende ve toptan mağazacılık sektöründe sevkiyat şefliği yaptım.


DEMOKRASİYE VE AYDINLIĞA OLAN AŞKIMDAN TALEP AÇTIM
Demokrasiya ve aydınlığa olan aşkımdan Muhtarlığa Adayı oldum. Çok ciddiye alıyorum, orası bir giriş kapısıdır. Devletle halkın ilk yüzyüze geldiği bir kamu kurumudur ve çok önemli bir alandır. Mahallenin her bireyiyle muhattap olacağın bir kapıdır. Ben her zaman şunu söylemişimdir; orda bu görevi alan hep mahallenin abisi olmasın, anne olsun, abla olsun, kadın olsun. Illa belli bir sıfatı olması şart değil.
Evet, kadın olmalı, kadınların bu alanlarda daha başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü, kadın empati yapmayı bilir, hele ki demokrasi aşkı varsa, 73 millete de aynı nazarla bakma şiari varsa toplumda ayrışma, ötekileşme olmaz, gerginlik olmaz. Bilakis , bir anne gibi, bir abla gibi o toplumun tüm renklerini bir araya toplayabilir, onlarla uzlaşabilir, yaşadıkları mahalleyi daha da güzelleştirmek için ortak çözümler üretebilir diyorum.

EZİLENDEN YANA OLMAYI SEÇTİM
Ben Sosyal Demokrat biriyim, siyasi olarakta sol görüşe yakınım. Bu görüşe yakınım diye de sağ görüşteki bir kadınımızı, gencimizi asla dışlamak yada öteki olarak görmek değil, benim demokrasiye bakış anlayışım böyle. Ezilenden yana olmayı seçtim, alanım bu ve bununla ilgili yıllardır süregelen siyasi bir emeğim var.
Muhtarlık deyince, aydınlık yüzlü, her konuda donanımlı, vatandaşa gerekli bilgiyi verebilecek yeterlilikte gelir klıma ve ben bu konuda yeterliyim.

BU ALANDA BİZ KADINLARIN YOLUNUN AÇILMASINI İSTİYORUM
Kayışdağı yaklaşık 50 bin nüfuslu oldukça kozmopolit bir yer. Ben burada 10 yıldır oturuyorum ama 45 yıldır biz ailece burdayız ve 10 yıl öncesine kadar burada Bakkalköy Meskenlerde ikamet etmekteydim. Bu alanı, İçerenköy, Bakkalköy Kayışdağı'nı çok iyi biliyorum. Ben kadınların bu alanlarda daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Kahvehanede oturan emekli abilerimizin biraz kenara çekilip artık biz kadınlara yol vermelerini, yolumuzu açmalarını istiyorum.

Geçen dönem de adaydım, küçük bir ekiple bunu deneyimledim, çok profesyönel değildim. Aynı kulvarda olan insanlar arasında bir oy bölünmesi olduğu için muaffak olamadım ama 2600 civarında bir oy aldım. Burada ilk defa bir kadın aday 2 bin oyun üzerine çıktı. Tekrar komşularım aday olmam konusunda ısrarcı oldular, Kayışdağı'na bir kadın Muhtar olsun diyorlar.


MAHALLELERİMİZDE KADINLARA ÇOK İHTİYAÇ VAR
Geçen dönem kaybettim, bu dönemde kaybedebilirim ama bu alanları kadınların zorlaması ve açması lazım. Kayışdağı gibi bir mahallenin biraz daha aydınlatılması için kadınlara çok ihtiyaç var.
Bu konuda iddalıyım ama tabii erkek eğemen bir zihniyet de bilmez değilim. Hen onunla mücadele edeceğim hen de çok çalışarak kadınlara ulaşmaya çalışacağım. Geçen dönemden ekibim vardı bu dönemde ekibe eklemeler yaparak yolumuza devam edeceğim.Hangi siyasi zihniyet olursa olsun mahallesini tüm haklarıyla savunacak, her hakkını koruyacak biri gerekli.


PROJELERİMİZ GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ ODAKLI OLACAK
Mahallemle ilgili özellikle kadınlarımız ve gençlerimize yönelik, maaliyeti düşük ama ciddi etkileri olacak projelerimiz var. Kadın dayanışma ve danışma merkezi olması lazım. Gençlerin spora yönelmesi çok önemli. Klübümüz var yeterli değil ek alanlar açılması lazım, kızlarımızın katılacağı alanlar açılması lazım. Gençlerimize, Spor ve eğitim faaliyetlerini yapabilecekleri alanlar açılmalı. Özellikle gençlerimizin raabet gösterdiği, zamanlarının ciddi bir bölümünü geçirdiği kafe, restorant gibi mekanların, çocuklarımızı rahatsız etmeden sık ve titizlikle denetlenmesi lazım. Çok yoğun olmasada son zamanlarda mahallede bonzai gibi uyuşturucu madde kullanımının arttığı söyleniyor ve maalesef bu illeti kullanan sahipsiz kalan çocuklar var. Mahallemizde olması gereken ama maalesef olmayan eksiklerimiz var. Banka gibi mesela, Kayışdağı gibi bir mahallede bir bankamız yok. Bankamatikler var ama banka olması lazım. Ulaşımda eksiklerimiz var, otobüslerimiz yeterli değil. Alanımız çok dar, çok yapılaşma olmuş. Şimdilerde Suriyeli komşularımız oldu, bunlar da kontrolsüz bir şekilde dolaşıyorlar, kimdir nedir bilinmiyor. Bunları muhtarın denetleyip yetkililere bildirmesi gerekiyor. Bunlar mahalle içinde çok kontrolsüzler ve ciddi endişe yaratıyorlar.
Mahalle Meclisi oluşturup, mahallenin her kesiminden insanlarımızla, ortak kararlarla mahallemizde neyi nasıl yapabiliriz, daha iyi hizmeti nasıl alabiliriz gibi konularda ortak hareket edeceğimiz bir meclis kurmak istiyorum. Ben mahallemin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanıyorum ve bu inançla baştada söylediğim gibi Demokrasi ve Aydınlığa olan aşkla çıktığım bu yolda mahallelimin desteğiyle başaracağıma inanıyorum.

İŞİM ZOR VE SIKINTILI AMA BEN BAŞARACAĞIMA İNANIYORUM
Yılların birikimi ve donanımıyla mahalleme daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Bu sefer daha profesyönel ve donanımlı olarak alana cıkacağım. Kadın olmamdan kaynaklı mahallenin erkeklerini biraz zor ikna ederiz ama destekleyeceklerine umudum var. Tabii ki başka adaylar da adaylar var ama benim asıl umudum kadınlar ve gençler. Feodal ilişkilerden dolayı erkekler benden daha avantajlı gibi duruyor ama toplumumuzun büyük bir kesimi muhafazakar olduğu için kadın muhtar tercih edeceklerine inanıyorum. Tek kadın aday olamamdan dolayı geçen dönem ciddi sıkıntılar yaşadım. Biraz zor ve bir o kadarda sıkıntılı ama başaracağıma inanıyorum.