Kartal Belediyesi ve Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği işbirliği ile trafik mağduru engellilerin seslerini duyurmak için düzenlenen dalış etkinliğine, Türkiye’nin dört bir yanından gelen trafik mağduru engelli vatandaşlar katıldı. “Dalmak Özgürlüktür” sloganı ile trafik mağduru engelli vatandaşlara dalış eğitimi verildi.

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri ve Ada Kartal Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte; Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Kartal Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Oğuzhan Dumlu ile birlikte 10 trafik mağduru, Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği yöneticileri, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu eğitmenleri ve Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu gönüllüleri yer aldı.

Kartal Belediyesi’ne ait Büyükada Sosyal Tesisleri’nde 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte ilk olarak Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar için tanışma yemeği düzenlendi. Yemeğin ardından Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği yöneticisi Yeşim Ayöz tarafından Kartal Belediyesi birim müdürleri Ali Kemal Özdemir ve Oğuzhan Dumlu’ya sağladıkları katkılar sebebiyle teşekkür plaketi verildi.

23 Eylül Pazar günü dalış etkinliğinden önce, Instructor Trainer ve Engelli Dalıcı Eğitmeni, TSSF/ILS Altın Cankurtaran Eğitmen Eğiticisi Bedri Sincar önderliğinde trafik mağduru engelli vatandaşlara dalış eğitimi verildi. Trafik mağdurları da aldıkları eğitim doğrultusunda öğrendiklerini öncelikle Ada Kartal Otel’in iskelesi etrafında uyguladı. Trafik mağdurları, edindikleri ilk dalış deneyiminin ardından profesyonel dalış eğitmenleri ve gönüllü dalgıçların yardımıyla denizin açık kısmında da dalış tecrübesini yaşama imkânı buldu.