CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İl Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu.

Kaftancıoğlu açıklamasında, “Daima pusulam olan CHP Örgütüm;sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz,yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım.” dedi.

İstifanın perde arkası

Dün gece sabaha kadar süren görüşmelerde CHP İstanbul’da aday listesini sunan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul’un ilçelerinde radikal değişiklik önerisinde bulundu.

Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na sunduğu aday listesinde Bakırköy, Ataşehir, Maltepe’nin aralarında bulunduğu birçok ilçenin belediye başkan adaylarının değiştirilmesini ve mevcut başkan adaylarının yerine kadın adayların aday gösterilmesini talep etti. Ancak MYK toplasında Kaftancıoğlu’nun talebinin aksine Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi ve Kılıçdaroğlu’nun Ataşehir adaylığı için yetki alması krizi derinleştirdi.

PM toplantısında Ataşehir’e Kaftancıoğlu’nun değişmesini istediği Battal İlgezdi’nin yeniden aday gösterilmesi bardağı taşıran son damla oldu.Kaftancıoğlu, İlgezdi’nin adaylığının kesinleşmesinin ardından sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. CHP PM’nin toplantı halinde bulunduğu bir ortamda gelen istifa haberi üzerine toplantıya ara verildi.

Kaftancıoğlu'nun Twitter Hesabından Attığı Mesaj;

İSTİFASINDAN VAZGEÇTİ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısında belediye başkan adaylarının listesinin belirlendiği saatlerde istifasını açıkladı. Kaftancıoğlu birkaç saat sonra istifasını geri çektiğini duyurdu.