Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi'nde, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri "Sıfırdan Başlıyoruz" ile yarıştı. Türkiye genelinde pek çok kamu kurum ve kuruluşu tarafından da uygulanan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde düzenlenen yarışma ile yeni fikir ve projelere destek verildi. İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerinin farklı kategorilerde yarıştığı yarışmada Sıfır Atık konusunda farkındalık oluşturuldu.

Gelecek İçin Sıfır Atık!

İlkokul öğrencilerinin resim kategorisinde yarıştığı yarışmada ortaokul öğrencileri resim ve 3 boyutlu proje alanında yarışmaya başvurdu. Lise öğrencileri, fotoğraf, karikatür ve 3 boyutlu proje; üniversite öğrenceleri, fotoğraf, kısa film ve 3 boyutlu proje alanlarında yarışmaya katıldı.

İstanbul'dan yarışmaya katılan öğrencilerin Türkiye çapında elde ettiği dereceler şöyle:

İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasındaki resim yarışmasında Yirmi Dokuz Ekim İlkokulundan Zeynep Telli birinci oldu.

Ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında ise Kemal Berktan Ortaokulu öğrencileri Kerem Doğan İnan, Selda Karakaya, Busenur Yüksel'in hazırladığı "Yapaylıktan Doğuş Projesi" ile ikincilik elde etti.

Lise 9. ve 10. sınıf fotoğraf kategorisinde ise Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Doğukan Ocak, "Sana Göre Bir Atık Bana Göre Bir Işık" adlı eseriyle birinci oldu.

80. Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi'nden Nevra Gizem Tutkun, lise 9. ve 10. sınıf karikatür kategorisinde "Sıfır Atık" adlı eseriyle birincilik elde etti.

Lise 9. ve 10. sınıf proje kategorisinde ise Kartal Mektebim Okulları "Sıfır Atık ile Enerji Elde Etmek Projesi" ile ikinci; Şehremini Anadolu Lisesi " Sıfır Atık Projesi" ile üçünü sıraya yerleşti.

Lise 11. ve 12. sınıf fotoğraf kategorisinde Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi öğrencimiz Türkü Doğan Demirci Geri Dönüştürülebilir Atık Yarışmasının fotoğraf kategorisinde "Allahuekber Dağlarından Gelen" adlı eseriyle Türkiye birincisi oldu.

Geri Dönüştürülebilir Atık Yarışmasının Lise 11. ve 12. sınıf proje kategorisinde ise Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Hamza Palut, "Monreo Abajur Projesiyle" Türkiye üçüncüsü oldu.

22 Mayısta yapılması planan ödül töreninin ise ileri bir tarihte yapılacağı öğrenildi.