Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Kartal Belediye Başkan adayı olması beklenen Doç.Dr. Hüsnü Süslü, ‘Kartal’ı Dinliyoruz’ etkinlikleri kapsamında ilçede faaliyet gösteren il ve bölge yöre dernek başkanlarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Kartal’da bulunan il ve bölge dernek başkanlarının tamamının davetli olduğu toplantıda, Hüsnü Süslü’ye Kartal Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Ekber Şahin, Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Şahan, CHP İstanbul eski İl Yöneticisi Sadettin Topal, Abdullah Açık, Melek Sustam Güler ve Özkan Özdemir eşlik etti.

Dernek başkanları kendilerini tanıttıktan sonra toplantının açılışını yapan Doç. Dr Hüsnü Süslü, katılımlarından dolayı tüm dernek başkanlarına teşekkür ederek, Kartal’ın geleceğine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Yaşamının büyük kısmını geçirdiği Kartal’a sevdalı olduğunu belirten Süslü, ''2013’te belediye başkanlığına talep açmamdan bugüne; mahalle mahalle Kartal’da yaşanan sorunlar üzerine durduk. Kartal’da yaşayan her kesimden insanla bir araya gelerek önerilerini dinledik, görüşlerini aldık. Yaşanan sorunlar doğrultusunda çözüm projeleri geliştirdik. Yerel seçim takvimi doğrultusunda projelerimizi ilerleyen zamanlarda tüm Kartal kamuoyuyla da paylaşacağız.''

"Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri baş danışmanlarımızdır"

Yöre dernekleriyle ilgili projelerinden de söz eden Süslü, '''Kartal’ı birlikte yöneteceğiz' diyerek çıktığımız bu yolda toplumun örgütlü gücü olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri her zaman baş danışmanlarımız olacaktır. Toplumun örgütlü yapısı olan bu kurumlar ile gerek belediye yönetiminde gerekse etkinliklerin düzenlenmesinde koordinasyon halinde olunacak, sisteme aktif olarak katılımları sağlanacaktır. Kartal merkezde tüm derneklerin temsilciliklerinin ve sekretaryası ile birlikte konferans salonunun olduğu bir yapılanmaya gidilerek koordinasyon merkezi oluşturulacak. Sivil toplum kurumlarının ve il derneklerinin yakın çalışma ortamlarına kavuşması sağlanacaktır.

Anadolu ve Balkanlardan gelen insanların yerleştiği Kartal, bu yapısı ile bir mozaik kent görünümündedir. Özellikle “Yöresel Ürünler ve Yemek Festivali” bu buluşmaları pekiştirecek ve Kartal’ı tüm İstanbul’dan ziyaretçilerin akını ile ilgi odağı yapacaktır. Geniş meydanlarımız nedeni ile rakipsiz olarak bu festivali gerçekleştirme imkânlarımız mevcuttur.

Gündüz saatlerinde yöresel yemeklerin sunulduğu stantlar, yöresel ürünlerin ikramı ve satışı, akşam saatlerinde folklor gösterileri ve tamamen yöresel sanatçıların sahne aldığı müzik etkinliği şeklinde planlanmaktadır. Amaç farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlamaktır.

‘Hizmette de yönetimde de paylaşımcı olacağız’ anlayışı ile kuracağımız Mahalle Komiteleri halkın yerel yönetim ve karar süreçlerine katılımının sağlanması, mahallenin birikim ve potansiyelinin örgütlenerek yaşam kalitesinin yükseltilmesi, mahalle ölçeğinde komşuluk bilincinin geliştirilmesi, mahallenin ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel ve demokratik gelişme olanağının sağlanması, dayanışma ve uzlaşı kültürünün geliştirilmesi amacıyla; kentin sosyal, ekonomik ve ekolojik sürdürülebilirliğinin, sorunlarının aracısız yerel yönetime aktarıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ortak aklın ve uzlaşının esas olduğu, yönetişim anlayışına dayanmaktadır. Bu komite üyelerinin belirlenmesinde mahallelerde bulunan sivil toplum örgütü ve yöre derneklerinin belirleyeceği temsilci doğal üye sayılacaktır.

Bu şehrin genlerinde hoşgörü kültürü var. Biz bunu yaşatmak çabasındayız. Bu dostluğu ve kardeşliği ilçemizin tamamına yaymak amacındayız. Kartal’da kardeşçe yaşama kültürünü yaşatırsak, peşinden refah, eşitlik ve adalet gelecek. Kültürümüzün yaşatılması adına, geleneklerimize sarılıp geleceğe aktarmalıyız. Bu konuda yol açıcı ve kolaylaştırıcı olmak istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Süslü’nün konuşmasının ardından dernek başkanları, Kartal’ın bir an önce hak ettiği şekilde anılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, öneri ve beklentilerini dile getirdiler. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda dernek başkanlarının anlattığı, Kartal'ın merkezinde ve mahallelerde yaşanan sorunları not alan Süslü, seçim sürecinde yöre dernek başkanlarıyla bir araya gelmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

Dernek başkanlarının Hüsnü Süslü’ye belediye başkanlığı yolunda başarılar dilediği toplantı çekilen fotoğraflarla sona erdi.