Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, Belediye Meclis Üyeleri Ekrem Köse, Süleyman Karadağ, Arif Kuşçu ve Zabıta İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, Ataşehir Belediyesi tarafından Esatpaşa Mahallesi'ne 3700 metrekarelik alan üzerine inşaa edilen yarı kapalı pazar alanı çalışmalarını yerinde inceledi.

3700 metrekarelik kapalı pazar alanı çevresinde peyzaj çalışmaları aralıksız sürerken, önümüzdeki hafta halkın hizmetine açılacak pazar alanında çalışmalarda sona yaklaşıldı. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, "İstanbul'da Maltepe, Kartal ve Kadıköy'de 1 adet kapalı pazar alanları mevcut. İstanbul'da yarı kapalı pazar alanı sayısı en fazla olan belediyeyiz. Esatpaşa Yarı Kapalı Pazar alanımız birçok imkanı ile pazarcılarımıza ve halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek üzere yılbaşından sonraki ilk pazar günü hizmete açılacak. Çocuk oyun parkurları, Pazarcılar Odası ve Zabıta Müdürlüklerinin de yerinin olacağı pazarımız halkımıza hayırlı olsun diyerek İçerenköy ve Barbaros Mahallesi'nde de benzer projelerimiz 1/1000'lik planları çıktıktan sonra kapalı pazar alanı inşaa çalışmalarımız başlayacaktır" dedi.

Membran çatı örtüsüyle yapılan yarı kapalı pazar alanında, vatandaşlar yaz ve kış aylarının hava şartlarından etkilenmeden alışverişlerini rahatça yapabilecekler. Bu projeyle bazı vatandaşlar için alışverişin tek ve vazgeçilmez adresi olan pazar alanları, kışın kar ve yağmurdan, yazın ise güneşten korunacak.

Ataşehirliler, yarı kapalı pazar alanında kurulacak semt pazarında sebze, meyve, kıyafet, ayakkabı ve aksesuar gibi ürünlere uygun fiyatlara ulaşabilecek, ihtiyaçlarını konforlu, düzenli ve temiz bir şekilde karşılayabilecekler. Ataşehirlilerin daha çağdaş bir hizmet alabilmesi amacıyla pazar alanının yanında, otopark, tuvaletler, mescid, kafeterya, teras alanı, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları da olacak. Kapalı Pazar alanında alışverişlerini yapan Ataşehirliler, yorgunluklarını alanın içerisinde yer alan kafeteryada giderebilecekler.