23 Haziran seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasına geldi. Burada on binlerce vatandaşın sevgi gösterileriyle karşılanan Ekrem İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu, büyük oğlu Mehmet Selim İmamoğlu, annesi Hava İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu, kardeşleri ve ailenin diğer fertleri ile çok sayıda CHP Genel Başkan Yardımcısı, milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP ve İYİ Parti yöneticileri eşlik etti.

Devri-teslim için başkanlık makamına geçen Ekrem İmamoğlu, Başkanlık mührünü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan teslim aldı. Ali Yerlikaya, “7 Mayıs'tan bu yana vekaleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugün, Sayın Ekrem İmamoğlu'nu devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içerisinde birlikte çalıştığımız, Büyükşehir Belediyesi ailesine, tüm İstanbullu hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul’un kutsiyetini herkesin bildiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da şöyle konuştu: “Elbette ki böyle kadim bir kentin belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını şu anda en fazla hisseden benim. Allah, mahcup etmesin. Umuyorum, bu şehre tarihine, maneviyatına bütün geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğruları yapmaya çalışacağım. Yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı diliyorum, istiyorum. Bu bir mücadele dönemi. Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'umuza hep beraber hizmet etme karakteriyle hareket edeceğine herkesin huzurunda elbette ki söz veriyorum.”

Herkesle uyum içinde çalışmaya özen göstereceğinin altını çizen İmamoğlu, İstanbul’un çok şeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Ali Yerlikaya, başkanlık mührünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na takdim etti. Ekrem İmamoğlu, şu anda Başkanlık binasının çevresini dolduran on binlerce İstanbulluya hitap ediyor.