1980 sonrasında Sabancı Grubunu Sivas'a yatırım yapmaya teşvik eden ve özellikle eğitim alanında önemli kalıcı eserler bırakan EKİL İnşaat A.Ş. , Sivas Merkez'de bulunan Başsöğüt Köyü'nde meydana gelen afet olayından sonra köylülerin kalacağı konutları çok kısa sürede başarıyla tamamlayarak o dönemde afetzedelerin yeni ve güvenli yerlere taşınmaları sağlanmıştı.

Daha sonra ki yıllarda, Sabancı Ailesi tarafından Sivas'a inşa edilmesine ön ayak olduğu çok amaçlı Hacı Mehmet Sabancı Lisesi ve Spor Kompleksi'ni tefriş ve dekorasyonu dahil 1986 yılında tamamlayarak hizmete alınmasını sağlayan Ekrem Ekşi, aynı yıl Sivas Hafik Emniyet Müdürlüğü ve lojmanları inşaatını, 1988 Yılında Ekil İnşaat personel lojmanlarını, Sivas merkezde ise 1989 yılında Emniyet Sarayı Kompleksinin yanısıra, 1993 Yılında Cumhuriyet Üniversitesinin Biyolojik, Patalojik, Kimyasal ve Katı Atık Arıtma Tesisleri ile Yakıt Fırınları Projesini, 1995 Yılında Zara ilçesinde Zarasan Hayvancılık ve Et Entegre Tesislerini, ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kompleksi'ni inşaa etmiştir.

1980 Yılında Sivas Belediye Başkanı Süleyman ÇANKA’nın talebi doğrultusunda Sivas Spor’un federasyona olan 143 Bin TL borcunu kapatıp, ligde kalmasını sağlamış, sonraki yıllarda kulübe olan katkıları aralıksız devam etmiş, 1990 yılından, 1996 yılına kadar kulübün Asbaşkanlık görevini sürdürmüştür.

EKİL İnşaat A.Ş. halen bugün ülkemizin yedi bölgesindeki faaliyetlerini Sivas merkezli olarak sürdürürken, bir defasında kamu kurum ve kuruluşlarından daha fazla olmak üzere 11 defa vergi rekortmeni olmuş ve birçok defa da vergi rekortmenleri arasında yer almıştır. Vergi rekortmenlikleri ile ilgili TRT 1’in Ekil İnşaat A.Ş. yetkilileri ile yaptığı söyleşileri www.ekil.com.tr internet sitesinden izlemenizi öneririm.

SAKIP SABANCI'NIN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ SİVASLI FİRMA...
Sakıp Sabancı'nın, Ekil İnşaat A.Ş. ile ilgili beyanları ise oldukça dikkat çekerek uzun süre Sivas ve Ülke gündeminden düşmedi. İşte Sabancı’nın beyanları; “Ben diyorum ki, sadece biz önemli olamayız. Sadece madde bu işi halletmez. Bu işe gönül veren işi benimseyen insanlar daha da önemlidir. Böyle değerli bir arkadaşımız olunca işler daha rahat gidiyor. Niye 1.yi yaptı, 2.yi yaptı, 25.yi yaptı Çünkü o layık bu işe. Bir taneden beş taneden sonra yanlış işler olsaydı, mutluluk yoksa ayrılırdık. Bizden daha da önemli kendileridir. Kendileri gibi firmalar çoğalmalı ki güzelliği yakalayalım.…”

EKİL İnşaat A.Ş. ile ilgili bunları söyleyen SABANCI, Sivas ile ilgili ise “Yüreğimde yumuşak, sevgi dolu Sivaslılar penceresi var. Sivas ve çevresine ekonomik bir faaliyet getiremedik ondan dolayı üzüntülüyüm. Sosyal alanda da amcamızın adına Sivas’a bir Lise ve Spor Kompleksi kazandırdık. Sivaslıları Seviyorum, Selamlarımı gönderiyorum. Bütün Sivaslılara Mutluluklar diliyorum...” vs Diye övgüler yağdırdığı konuşmasını www.ekil.com.tr’den veya aşağıdaki videodan izlemelisiniz.

EKİL İNŞAAT A.Ş. DEPREMLERİN YIKAMADIĞI BİNALARIN MÜTEAHİTİ OLARAK BİLİNİYOR
1939 yılında tarihinin en büyük depremini yaşayan Erzincan insanı 1992 yılında ki deprem ile bu acıyı yeniden yaşayarak, 653 vatandaşın hayatını kaybetmesi ile hafızalarda ki yerini alırken, Erzincan merkezdeki birçok bina depremin etkisiyle yıkılmıştır. 1988 Yılında EKİL İNŞAAT'ın ERZİNCAN’da inşaa ettiği Sabancı Kız Öğrenci Yurdu yaşanan depremde en ufak bir hasar almadığı gibi, o dönemde valiliğin kararıyla afet merkezine dönüştürülerek yaralı vatandaşların tedavi edildiği hastane görevini üstlenmişti. Oysa, bitişiğindeki yurt binasında 39 çocuğumuz hayatını kaybetmişti. Yine Adapazarı’nda tefriş ve teçhizatı dahil olarak inşa etmiş olduğu TOYOTA SA Hastanesi ve 72 bin m2 Toyota Yan Sanayi Fabrikası PİLSA Üretim Tesisleri’de, 1999 Marmara depreminde en ufak bir hasar görmediğini, Sabah Gazetesi manşetten okuyucuları ile paylaşmıştı.

GÖLCÜK depreminde ise İZMİT’de sağındaki – solundaki binalar yerlere serilirken, Ekil İnşaat A.Ş.’nin inşa etmiş olduğu KENTSA Banka kompleksinde en ufak bir hasar dahi oluşmamıştır. Marmara depreminin hasar verdiği İSTANBUL’un bir çok semtinde Ekil İnşaat A.Ş.’nin inşa etmiş olduğu konutlar, fabrikalar, alt yapı tesislerinin en ufak bir hasar görmemesi günlerce kamuoyunu meşgul etmiş ve Ekil İnşaat yetkilileri başta NTV, STAR, ATV, TRT olmak üzere birçok ulusal kanala davet edilerek görüşleri alınmıştı. www.ekil.com.tr’de izlediğinizde görebileceğiniz gibi…

TÜRKİYE’NİN MARKA PROJELERİNE İMZA ATAN FİRMA EKİL İNŞAAT…
Başta, İstanbul Hilton Parksa olmak üzere, 72 bin m2 Pilsa A.Ş. Toyota Fabrika Tesisleri, Ali Raif İlaç Fabrikaları, Temsa Komatsu Tesisleri, Beyoğlu Aksanat Kültür Merkezi, Mitsubishi Marmara Bölge Tesisleri, Amerikan Kolejleri vs. ülkemizin yedi bölgesinde onlarca projeyi tefriş ve dekorasyonları dahil olmak üzere, anahtar teslimi olarak tamamlamıştır.

1982 Yılından bugüne sırasıyla; Samsun Subay Lojmanları, Ladik Askerlik Şubesi ve Lojmanları – Samsun, Tokat Erbaa Askerlik Şubesi ve Lojmanları, Tokat Reşadiye Askerlik Şubesi ve Lojmanları, Sivas Emniyet Sarayı Kompleksi, Sivas - Hafik - Emniyet Müdürlüğü ve Lojmanları, Başsöğüt Afet Konutları –Sivas, Sabancı Lisesi ve Spor Salonu – Sivas, Sevda Sabancı Kreş ve Ana Okulu – İstanbul, Ekil A.Ş. Lojmanları – Sivas, Sabancı Kız Öğrenci Yurdu – Urfa, Sabancı Kız Öğrenci Yurdu – Erzincan, Sabancı Kız Öğrenci Yurdu – Yozgat, Ekil Sahil Sitesi - Silifke, Hilton Parksa Oteli – İstanbul, Sabancı Rehabilitasyon Merkezi - Ordu/Ünye, Temsa - Komatsu - Entegre Tesisleri İstanbul, Üsküdar Amerikan Koleji - Özdemir Sabancı Spor Salonu İstanbul, Aksanat Kültür Merkezi - Beyoğlu / İstanbul, Toyotasa Hastanesi – Adapazarı, Zarasan Hayvancılık ve Et Entegre Tesisleri – Sivas, Üsküdar Amerikan Koleji Fen - Matematik ve Bowker Hall Kompleksi – İstanbul, Sabancı Kız Öğrenci Yurdu Kompleksi- Niğde, Kentsa – İzmit, Cumhuriyet Üniversitesi Spor Tesisleri Kompleksi - Sivas, Cumhuriyet Üniversitesi Arıtma Tesisleri Projeleri – Sivas, Ekil İnşaat A.Ş. Sancaktepe Tesisleri -İstanbul projelerinin inşasını başarıyla tamamlamıştır.

VERGİDE BİR ÇOK KURUM VE KURULUŞLARI GERİDE BIRAKTI
1982 Yılında kurulmasına rağmen Sivas başta olmak üzere; Tokat, Erzincan, Samsun, Yozgat, Ordu, Urfa, Adapazarı, İzmit, Niğde, Mersin ve İstanbul başta olmak üzere toplam 34'ü aşkın önemli projedeki başarısının yanısıra, Birçok kamu, kurum ve kuruluşunu geride bırakarak 11’i aşkın vergi rekortmenliği, onur belgesi ile hem kaliteli ve güvenli yaşam alanlarını kazandırdı, hemde ülke ekonomisine ve istihdamına ciddi katkılarda bulundu. EKİL İnşaat A.Ş. bu suretle sağlam binalar inşa edilerekten de para kazanılabileceğini, ödediği vergilerle kanıtladı..

Ekil İnşaat A.Ş.’nin ortakları, vergilerini ödedikleri kazançlarla sosyal alanda da ülkemizin yedi bölgesinde çok sayıda örnek hizmetlerde, bağışlarda bulunmuş ve teşvik edici olması bakımından yönetim kurulu üyeleri Türkiye’ye olan bu hizmetleri ile ilgili, dönemin Cumhurbaşkanı sn. Abdullah GÜL beye gönderdikleri mektubu dört sayfa olarak yayınlayan İşdünyası Dergisinin ilgili sayfalarını www.ekil.com.tr internet sitesinde Medyada Biz bölümünü tıklayarak okumanızı isteriz.

ÜLKE VE İNSAN SEVGİSİNİ HERŞEYİN ÖNÜNDE TUTUYOR
Birçok uluslararası projelerin inşasını gerçekleştiren EKİL İnşaat A.Ş. bünyesine kattığı ve katacağı yeni iş kolları, en son teknolojileri kullanarak devam eden inşaat faaliyetleri, giriştiği istihdam yaratıcı yatırımları ile; Ülke ve insan sevgisini önde tutarak yoluna devam etme kararlılığındadır.

SİVAS MERKEZ ve İSTANBUL KOZYATAĞI İRTİBAT BÜROSU ÜZERİNDEN HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
EKİL İNŞAAT A.Ş., Sivas Merkez ve İstanbul Kozyatağı'ndan ; İş Merkezleri, Konut, Alt Yapı ve Üst Yapı Projeleri, Kentsel Dönüşüm Projeleri vs konusu inşaat olan “Her türlü hizmeti güvenle alabileceğiniz tek adres” olma noktasında, faaliyetlerini sürdürüyor.

Gelenekselleşmiş üretken hamleleriyle; insana, doğaya ve çevreye saygısından ödün vermeden, daha güçlü Türkiye ve daha mutlu bir toplum için çalışmalarına devam edeceğini taahhüt ediyor.

EKİL İNŞAAT'I RESMİ WEB SAYFASINDAN İNCELEYEBİLMEK İMKANI SUNULUYOR
1982 Yılından günümüze kadar yaptıkları projeleri www.ekil.com.tr adresinde toplayan EKİL İNŞAAT A.Ş. tüm bilgilerini şeffaflık ilkesiyle müşterilerine ve ziyaretçilerine sunuyor.