Genç mucitleri derneklerinde ağırlayan Ata Eğitim Der Başkanı Turgay Kılıç, gençler bizim geleceğimizdir diyerek imkânları dâhilinde yardımcı olacaklarını söyledi. 9.Sınıfta Mobil Meteoroloji İstasyonunu tasarlayan Berk Berktemur 2 sene uğraştığı projesi ile önce TÜBİTAK Marmara Bölge birinciliği, ardından TÜBİTAK tarafından gönderildiği ve ABD’de düzenlenen Uluslararası Mühendislik ve Bilim yarışmasında Meteoroloji kategorisinde birinci oldu.

Mobil Meteoroloji İstasyonu ve Milli Rasat Bankası projesiyle birincilik ödülünü kazanan Berk Berktemur’e ve line TV’de muhabir ve kameraman olarak çalışıyorum 9 senedir milli sporcuyum Türkiye’de destek bulamıyoruz karşılığını alamıyoruz. 1’inci olsak bile geri dönüş olmuyor destek bekliyorduk olmadı son zamanlar bırakmayı düşünüyorum diyen Kerem Işık’a ATA Eğitim Der yönetimi sahip çıktı.

“BİZ ÇOCUKLARIMIZA BİLE BURS VERİRKEN DİNİNİ DİLİNİ IRKINI SORGULAMIYORUZ”
Genç mucitleri dernek binasında ağırlayan ATA EĞİTİM DER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, gençlerin önleri açılmalı, destek sağlanmalı gençler bizim geleceğimizdir diyerek; “Bu derneğin yegâne kuruluş amacı siz ve sizin gibi gençler içindir o çocuklarımız büyüsün. Noktasal kadar yanlarında olmak biz ve bizi destekleyen herkes bu konuda mutlu oluyor. Bizim derneğin amacı insanları bir yere kanalize etmek değil. Bizim derneğimizin amacı insanların görüşü düşüncesi ne yönde olursa olsun o bizi ilgilendirmiyor. Biz çocuklarımıza bile burs verirken dinini dilini ırkını hangi siyasi partili olduğunu sormuyoruz, sorgulamıyoruz. Bizi ilgilendiren tek yönleri başarılı mı? Başarmaya niyeti var mı? Biz onlara ne kadar destek olabiliriz diye düşünüyoruz. Kuruluş amacımız ve felsefemiz budur ve bu yolda da devam edeceğiz. Bazen kendimizde eksiklik hissediyoruz niye zamanında daha çok çocuğa, gence ulaşmadık diye. Biz şuana kadar 8 -9 tane kütüphane yaptık bunu neden 15- 16 ya çıkarmadık niye 20 ye çıkartmadık niye çocuklarımıza o kitapları sevdirmedik inşallah bize de daha çok müsaade ederler biz karşılıksız bunları yaparken bile bazen önümüze engeller çıkıyor. İster istemez onları bile aşmakta zorlanıyoruz” dedi.

“BAŞARILI GENÇLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ VE DESTEKLEYECEĞİZ”
Turgay Kılıç; “Başarılı gençlerin her zaman yanındayız ve destekleyeceğiz sizlerin yanındayız bunu unutmayın. Sizin yanınızda olacağız ne zaman isterseniz de Turgay amca projeye başladık dernek olarak ne yapabiliriz dediğiniz zaman da şunu bilin ki asla karşılıksız ne olursa olsun biz size bir şeyleri başarmanız için yardım edeceğiz. Tek istediğimiz sizden sonraki kardeşlerinizi unutmamanızdır. Kendimizi çocukların yanında görmeyi şart biliyoruz. Sizden sonraki kardeşlerinize sahip çıkın hepsi bu eminim ki sizin de bunları çok iyi şekilde başaracağınızı tahmin ediyoruz” diyerek genç yeteneklere her zaman destek vereceklerini bir kez daha vurgulamış oldu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan genç mucitlere Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç tarafından, kendilerinin kütüphaneden seçtikleri kitapları dernek adına verdi. Dernek yönetimi kitap ve Atatürk damgalı bardak hediye edildikten sonra genç mucitlerle birlikte fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdiler.