CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,"Whatsapp grubumuza gelen bilgilere göre İlçelerimizin sandığa katılım oranı %80-82 civarında. Seçim sonuçları nihayete erecek. Ekrem İmamoğlu'nun bugün bir açıklaması var; Bu akşam yastığa başınızı koyduğunuzda vicdanınıza sorun: New York, Tokyo, Londra gibi büyük belediyelerin de yönetimi değişiyor ama kıyamet kopmuyor. Peki, İstanbul’daki panik neden? İBB birilerinin mülkü mü? Doğru soru budur, gerisi teferruattır. Kısacası hayat durmuyor, herkes okuluna ve işine gidiyor. Hayat nasıl 25 yıl önce seçim sonrasında durmadan normal bir şekilde devam etti. Bugünde seçim sonuçlarına göre değiştiğinde hayat normal şekilde devam edecek. Bizimde hayatımızı normal bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Bizim İstanbul'daki 16 Milyon, Türkiye genelindeki 82 milyon insanımıza vermemiz gereken mesaj bu olmalı diye düşünüyorum.

Erkan Aydın

Ülkenin durumu ortada iken bu seçimler ekonomik masraf
Hepinizin bildiği gibi yaklaşık 40 gündür buradayız. Hepinizde bildiği gibi memleketin hali ortada, ekonomik kriz var. Ortadoğu kaynıyor, İran ile Amerika her an yakın temas sağlayabilir. Ama biz herşeyi bıraktık. 31 Mart'ta milletin verdiği kararın tekrardan 23 Haziran'da bir tekrarını izlemek üzere enerji harcadık, ekonomik olarak birçok masraflar oldu. İnşallah çok gecikmeden biran önce sonuçlar belli olur. Tek pusula sayılacak, o yüzdende sayımların gecikeceğini pek sanmıyoruz. Bizde milletvekili arkadaşlarla gider, memleketin meseleleri ile ilgilenmeye devam ederiz. Biz herşeyin çok güzel olacağına inanıyoruz, herşey çok güzel olacak diyorum.

YSK Zarflarla ilgili kararını verdi
Üsküdar'da Milletvekilliği seçimleri ile ilgili zarfların 23 Haziran'da kullanıldığı bilgisi üzerine Ataşehir'de de buna benzer bir durum ile karşılaşılıp karşılaşılmadığıyla ilgili sorunun üzerine cevap veren Aydın, Ataşehir'de buna benzer durumlar yaşandı. Ancak YSK, geçerli bir karar alarak durumu sonuçlandırdı. Seçim sürecinde ufak tefek münferit olaylarında olduğunu ve seçimin doğal atmosferinde bu tür olayların olabileceğini belirtti. Aydın son olarak, tatsızlık boyunda bir olaya şahitlik etmedik. Seçim çok sakin ve ciddi sorun olmadan tamamlandı diyerek konuşmasını tamamladı.

Ataşehir Sorumlusu Murat Bakan: Muhafazakar, Mütedeyyin ve Milliyetçi Seçmen'de İmamoğlu'na Yöneliş Gördük

CHP Genel Merkezin talimatıyla Ataşehir'den sorumlu olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise; Genel başkanımızın talimatı doğrultusunda Ataşehir ilçemizde görev yaptık. Bu süreç kapsamında Ataşehir'de hiç ayrılmayarak bir süreç yaşadık. İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımız ile beraber güçlü bir çalışma yürüttük. Burası belediyenin bizde olduğu bir bölge. Dolayısıyla seçmen eğilimi genel olarak bizden yana. Ama şunu gördük; bizim ramazan ayında başladığımız seçim çalışmasında da muhafazakar hemşehri derneklerinin iftar sofralarına katıldık. İlçe başkanımız ile beraber, bugüne kadar bize oy vermeyen, muhafazakar ve mütedeyyin olan seçmenlerde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na bir yöneliş gördük. Aynı şekilde milliyetçi seçmende de bir yöneliş gördük. Bunun dışında aslında İstanbul seçimleri ile ilgili şunu gördük. 31 Mart seçimleri şunu gösterdi.Türkiye'de ortak değerler etrafında farklı etnik kimlik, farklı inanç, farklı düşüncelerdeki insanlarda biraraya geldiler. Daha öncesinde biraraya gelmesi mümkün olmadığını düşündüğümüz insanlar adalet, demokrasi, insan hakları, yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü gibi değerler etrafında biraraya geldiler. Aslında bu seçimin tekrarlanması yeniden karar verme, o kararlılığı gösterme açısından önemli. O yüzden biz inanıyoruz, 31 Mart'ta aldığımız ve kazandığımız seçimin ardından bu seçimde oy oranımızın artarak seçimi kazanmış olacağız.

Türkiye'de bundan sonra birleştirici ve kucaklayıcı bir dil hakim olacaktır
Türkiye'ye ayrışmanın, kutuplaşmanın, kamplaşmanın değil birleştirici ve kucaklayıcı bir dilin Türkiye'ye hakim olmasını sağlayacak bir seçim sonucu olacak. Türkiye'de siyaset yapanlarda bundan sonra buna ve dillerine özen göstereceklerdir diye düşünüyoruz. Umudumuz ve inancımız bu. Sabahın 5'in İlçe Başkanımız ve Milletvekili arkadaşımız ile beraber sandık görevlilerimizle biraraya geldik. Orada da şunu gördük; çok dinamik bir yapı var sandık başlarında. Bu sadece CHP'de değil, güçlü bir örgütlü yapımız var. İstanbul gönüllüleri dışında Türkiye'nin 4 bir yanından gelip bu seçimde gönüllü olmak isteyen insanlar var. Bu seçimde Ekrem İmamoğlu'nun kazanması için ne kadar koordineli olduğunu ve büyük bir kesiminin de inançla ve merakla sonuçları beklediğini gösteriyor.

AK Parti seçmenin sandığa katılımında eksilme var
Kemal Berktan Ortaokulu'nda seçmen katılımında %90'larda olduğunu belirten Murat Bakan, daha zayıf olduğumuz mahallelerde %80'lere düşen bir katılım oranımız var. Buda şunu gösteriyor, AK Parti'ye daha önce oy veren seçmende katılımda bir miktar eksilme var. Bununda sandık sonucuna yansıyacağına tahmin ediyoruz.

Referandum sonrasında insanlar biraraya gelmeye devam ettiler
Bu seçimde yaklaşık 10 milyona yakın seçmenimiz sandık başına gitti. Özellikle referandum'da Evet ve Hayır biraraya gelen kesimler insanlar adalet, demokrasi, insan hakları, yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü gibi değerler etrafında gelen kesimler referandum sonrasında bütün seçimlerde biraraya gelmeye devam ettiler. Aslında oradan doğru bakmak lazım.

Türkiye'nin en büyük sorunu sorunların artmasıdır
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan son olarak; "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, ekonomik kriz. Türkiye'nin içinde bulunduğu derin siyasal kriz, dış politika krizleri bunları üst üste eklemek lazım. Türkiye'de yozlaşmış bir iktidar var. Herşeyiyle siyaset yozlaşmış durumda, din siyasetin aracı haline gelmiş durumda. İnsanlar artık bunu istemiyor ve bu duruma dur demek istiyorlar. İktidar siyasete sıkışmış durumda ve inandırıcılığı kaybetti. Milliyetçi ve muhafazakar seçmeni kaybettiğinde farklı bir kesimden tepki alıyor. Diğer kesime döndüğünde stratejik hamleler değilde taktik hamleler, her seferinde o sıkışmışlığın sonucunu görüyoruz. En son bu mektup hadisesi de bu sıkışmışlığın bir örneğidir. Artık iktidarın inandırıcılığı kalmadı. Özellikle bu seçimlerde insanların adalet duyguları çok incindi. Ekrem İmamoğlu'na oy veren seçmen oyunun gereğinin yapılmadığını gördü ve bizim seçmenimiz bu seçimde daha kararlı bir şekilde sandığa gitti diye düşünüyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.