Alanında uzman eğitmenler gözetiminde gerçekleştirilen sabah sporuna isteyen her vatandaş ücretsiz olarak katılabiliyor.

Fetih Mahallesi Buhara Parkı, Kayışdağı Mahallesi 80.Yıl Cumhuriyet Parkı, Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı ve İçerenköy Mahallesi Muhtar Tacim Ayvadaş Parkı’nda gerçekleşen sabah sporu etkinliğiyle vatandaşlar güne sporla başlıyor. Katılımcılar grup halinde egzersiz hareketleriyle başladıkları sabah sporuna yürüyüş, koşu, bisiklet gibi spor aktiviteleriyle devam edebiliyor.

Buhara Parkı’nda Salı, Perşembe, Deniz Gezmiş Parkı’nda Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Muhtar Tacim Ayvadaş Parkı’nda Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda ise Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri sabah sporları yapılıyor.

Spor Eğitmeni Sevda Şengül, sabah yapılan egzersizler, koşular, kardiyo çalışmalarının çok aşırıya kaçılmadığı takdirde iyi seviyede vücutta yağ yakımı sağladığını söyledi.

Sabah yapılan sporun beyin sağlığına da faydalı olduğunu belirten Sevda Şengül, “Düzenli yapılan spor, insanların özgüvenini arttırdığı gibi hayatlarındaki birçok şeyi de etkiler. Sabah erken saatlerde spor yapan insanların, geç saatlerde spor yapanlara göre daha kaliteli uyku düzenine sahip olduğu anlaşılmıştır. Beyin bu sayede daha uyanık kalır ve daha hızlı çalışır. Sabah sporu hayatlarımızı pozitif ölçüde etkiler. Bütün Ataşehirlileri parklarımıza sabah saat 08.30’da birlikte spor yapmaya bekliyorum” dedi.