Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi özellikle kadınların ve çocukların gerek sosyal, gerek iş hayatlarında daha aktif ve başarılı olmaları için birçok projeyi hayata geçiriyor.

Bu çalışmalar ve projeler kapsamında Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde kurulan Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM) Ataşehir’de yaşayan kadınlar farklı alanlarda aldıkları eğitimleri tamamlayarak KOSGEB’e sundukları projeleri kabul edildi. Kadınlar aldıkları hibe destekleriyle kendi iş yerlerini açtılar.

Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile Ataşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği AKAGİM Projesinde eğitimlerini tamamlayan girişimci kadınlardan birçoğu şirketlerini kurdu.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, başarılı Ataşehirli girişimci kadınları iş yerlerinde ziyaret ederek, iş hayatlarında başarılar diledi.

Eğitimlerde başarılı olan kadınlardan Çiğdem Akbaş, “Bu eğitimler bana cesaret verdi. Şirketimin ilk adımını attım ve ofisimi tutum. Orada endüstriyel tasarımdan başlayıp, ürünlerin testleri, dokümantasyonu, protatiflerinin yapılması, seri üretimi ve sahaya çıkıncaya kadar tüm süreçleri kapsayacak bir şekilde hizmet verİyoruz. Ataşehir Belediyesi’ne böyle yararlı bir hizmet sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zeycan Burcu Topçu, Yönetim, Marka Patent Danışmanlığı üzere kurduğu şirketinde çalışmalarını sürdürüyor.

Topçu, “Ataşehir Belediyesi AKAGİM Projesi ile bizlere, 15-20 şirketin birlikte faydalanabileceği bir ortak ofis imkânı sundu. Bunun yanında bilgisayar donanım desteği, telefon, yazıcı, dolap, masa, sandalye, toplantı odası verdi. Bina girişinde bir güvenlik görevlisi var. Bütün bu imkânlar dâhilinde öyle güzel bir ortamda eğitim gördük ki her kadının bu projede yer almasını isterim. Kendi iş yerimizi kurmamızın mutluluğu ise tarif edilemez. Hocalarımıza ve Ataşehir Belediyesi’ne ve projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Elif Ergüz, “AKAGİM sayesinde yaratıcı iş geliştirme eğitimi ve girişimcilik eğitimleri aldık. İş yönetimi ve geliştirme, e-ticaret eğitimi, iş planı hazırlama konularında bilgilendirildik. Sektördeki lider firmalar ile buluşarak, seminerlere ve workshoplara katıldık. Her şey hayal ettiğimden daha hızlı gelişti ve işlerim çok şükür çok güzel gidiyor. Emeği olan, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.