CHP'nin Ataşehir Kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile 3.dönem yola devam kararının ardından İlgezdi, 29 Ocak Salı günü Küçükbakkalköy'de halk ile buluşmuştu. İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Özdemir ve İYİ Parti Ataşehir Kurucular Kurulu üyesi Oğuz Sarul'da İlgezdi'ye destek amaçlı aynı otobüste halkı selamlamışlardı. İlçe Başkanı İbrahim Özdemir otobüs üzerinde ve İlçe Başkanlığı ziyaretinde; "İlgezdi'yi yeniden Ataşehir Belediye Başkanı olarak görmek için beraber seçim kampanyasında çalışacaklarını ve destekleyeceklerini" belirtmişti.

İYİ Parti ve CHP İttifak Kapsamında Yer Alacaktı
Otobüs'teki konuşmanın ardından İYİ Parti'li yöneticiler İYİ Parti ve CHP amblemli pastayı birlikte kesmişler ve ittifak yolunda önemli bir adım atmışlardı. Karşılıklı iki parti bu süreç sonrasında birbirleriyle temas halinde olarak ziyaret programları ve istişareler gerçekleştirmiş ve en sonda CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, İYİ Parti'yi ziyaret etmişti.

Meclis üyeliği listelerinde anlaşmazlık İttifakı Yıprattı
İYİ Parti'nin Ataşehir'de aday çıkarmama kararı ve İttifak kapsamında CHP'nin adayı Battal İlgezdi'yi destekleme kararının ardından iki partinin ilçe yöneticileri karşılıklı diyalog içerisinde yer aldılar. 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti'nin meclis üyeleri konusundaki talebi konusunda CHP ile istişareler ve değerlendirmeler sonucunda masa'da anlaşmazlık çıktı.

İYİ Parti Kadıköy'de olduğu gibi Ataşehir'de kendi adayını çıkarıyor

İYİ Parti Ataşehir Kurucular Kurulu üyesi Oğuz Sarul'un dün sosyal medya hesabından "YILMAZ VURAL HOCAMIZI Ataşehir de Görmek bize Mutluluk Verir" başlığında bir mesaj ile ünlü teknikdirektör ve Ataşehirli bir isim olan Yılmaz Vural'ın görseli paylaşması gündeme bomba gibi düştü.

Başkanlık için ilk teklif Yılmaz Vural'a
Meclis üyeliği konusunda anlaşamayan İYİ Parti bu sefer Ataşehir'de farklı bir karar alarak, Yılmaz Vural başta olmak üzere çeşitli isimlerle görüşmeye başladı. Yılmaz Vural'ın kendisine götürülen İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasındaki teklife sıcak baktığı ancak net bir şey söylemediği bilinirken, Yılmaz Vural'ın bu teklifi red etmesi durumunda farklı bir isimin aday gösterileceği öğrenildi.

İYİ Parti Kendi Listeleriyle Seçime Giriyor
İYİ Parti'nin CHP İle listeler konusundaki anlaşmazlık sonucunda karşılıklı olarak müzakereler sona erdi. Böylelikle CHP ve İYİ Parti Ataşehir'de bağımsız olarak seçimlere katılacak ve ayın 19'unda YSK'ya Meclis üyeleri listesini vermiş olacak.

İYİ Parti'den Son Dakika Mesajı

CHP ile yürüttüğümüz müzakerelerin muhataplarımızın kibirli ve uzlaşmaz tutumları nedeniyle olumsuz sonuçlanması neticesinde İYİ Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı olarak Ataşehir Belediye Meclisi için 31 Mart seçimlerinde kendi listemizle yarışa girme kararı almış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ataşehir İYİ olacak..!