Ancak İmar Konutları hak sahipleri ile taraflarla yapılan görüşmeler bir türlü olumlu sonuçlanamamış ve süreç adeta çıkmaza girmişti. Deprem tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul’un özellikle şiddetli bir deprem de adeta ciddi hasarlar ve can kaybına neden olacağını sürekli vurgulamasına rağmen sürecin bu kadar uzadığı İmar İskan Blokları içinde adeta tehlike geliyorum demeye başladı. Mevcut binalarda çatlaklar, beton kırıklarının yanı sıra adeta hak sahipleri ve kiracıları metruk bölge gibi unutulmuştu. Hak sahipleri ve konutlarda oturan vatandaşlar imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle bir şey yapamadıklarını ve yetkililerin biran önce İmar İskan Blokları ile ilgili hak kaybı olmadan çalışmaların yapılmasını mahalle muhtarlığı, hak sahipleri ve dernek kanalıyla yapılan toplantılarda dile getirmişlerdi. Özellikle madde bağımlılarının meskeni haline gelen İmar İskan Blokları ile ilgili güvenliksiz koşullar hak sahiplerini tedirgin ederken, yabancı uyruklu vatandaşların kiracı olarak son dönemde imar iskan bloklarındaki bölge halkını adeta çileden çıkarırken, konuyla ilgili Ataşehir Haber’den Serkan Şimşek’e önemli açıklamalarda bulunan Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı İmar İskan Blokları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Muhtar Mustafa Arı Şerifali Çiftliği İmar İskan Blokları ile ilgili sorun 2010 da Ataşehir Belediyesi ve İBB Arasındaki İmar Planları ile ilgili 1/1000 ve 1/5000’lik imar plan taslakları yapıldığını ve konuyla ile ilgili TOKİ ve hak sahipleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda bir türlü sonuç ve uzlaşı çıkmadığını belirtti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla görüşmeler yapılarak talimatı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatıldığını ve Yenişehir Mahallesi muhtarlığı ve Ataşehir Belediyesi ile görüşmelerde önemli bir adım atıldığını vurguladı. Ataşehir Belediyesi, Yenişehir Mahallesi Muhtarlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sona doğru geldiğini özellikle hak sahiplerinin talepleri ile ilgili önemli kazanımların elde edildiğini belirtti. Yaklaşık son 1 aydır; Dönemin Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un da yakından takip ettiği İmar İskan Blokları ile ilgili Ataşehir Belediyesi gerekli çalışmaları tamamladı. Bundan sonraki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki görev değişimi sonrasında bakanlık koltuğuna oturan Murat Kurum’un imar iskan bloklarının sorunu için tarafları bakanlığa davet ettiğini ve hak sahiplerinin mağdur edilmeden kentsel dönüşüm sonrasında yeni dairelerine kavuşacağını belirtti.


Ataşehir Belediyesi, Muhtarlık ve Bakanlığın girişimleriyle mevcut İmar İskan Blokları’nın projesinin dönüşüme girdiğinde hak sahibi vatandaşların Ortalama 15 Katlı binaların ile Türkiye’nin örnek ve en yeşil sosyal donatı alanları ile kentsel dönüşüm projesinde 105 m2 net 3+1 daireye kavuşacağını inşaat sürecinde taşınma işlemleri için bakanlıkça 2000 TL Taşınma bedeli, Aylık 1500 TL Kira desteği sağlanacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından kura usulü hak sahipleri yeni dairelerine kavuşacak” dedi.
Muhtar Arı, konuyla ilgili belediye yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görüşme gerçekleştireceklerini belirtti.

MUHTAR ARI'DAN İMAR İSKAN BLOKLARI SAKİNLERİNE DİKKATLİ OLUN ÇAĞRISI
Mahalle muhtarı Mustafa Arı son dönemde muhtarlığa bazı şikayetler geldiğini özellikle TOKİ'nin adını kullanarak TOKİ'den geliyorum diyerek İmar İskan Blokları'nda oturan hak sahipleri ve kiracılarla ilgili şüpheli hareketlerde bulundukları tespit edilmiştir. Söz konusu olayla ilgili özellikle vatandaşlarımızın dikkatli olmaları, bu kişilerin özellikle konutlarda oturan yabancı uyruklu vatandaşları tespit etmeye çalıştıklarını farkettik. Konuyla ilgili buna benzer durumda karşılaşmanız durumunda 155'e haber vermeniz gerekmektedir." diyerek vatandaşları uyardı.