Ataşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Der, Teknik Direktör Taner Öner ve Barasti Cafe & Restaurant yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Ataşehir Belediyespor'un 2019-2020 sezonu hedefleri ve kulüp faaliyetleri konuşuldu.

Aslında gönül isterdi ki sizlerle sürekli bir araya gelelim. Türkiye de sıkça seçimler oluyor. Zaman zaman bizler açısından yoğunluklar ve çalışmalar nedeniyle fırsat bulamadığımız içinde sizlerle sık sık vakit geçiremiyoruz. Bugün dedik ki, farklı bişey yapalım ve basında bulunan arkadaşlarla bir araya gelerek kahvaltı yapalım.

Bundan sonraki süreçte sizlerle gelişmeleri ve süreci değerlendireceğiz
Ataşehirimizin güzel mekânında bugüne kısmet oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte hep beraber Ataşehirimiz de ki yapılan hizmetleri hep beraber değerlendireceğiz.

Futbol takımımız için transfer süreci başladı.
Aynı zamanda bildiğiniz gibi Ataşehir’de kadın futbol takımımız var. Zaman zaman maçlara geliyorsunuz ve yazıyorsunuz onları izliyorsunuz, onların reklamlarını yapıyorsunuz. Topluma duyuruyorsunuz ben sizlere çok teşekkür ediyorum kadın futbol takımı ile ilgili de inşallah bundan sonraki süreçte zaman 2 ay sürecimiz kaldı. Transfer dönemi başladı.

Amacımız takımımızı tekrar şampiyon yaparak Avrupa’da mücadele etmek
Ataşehir’de bayan futbol takımımıza yeni transferler yaparak Ataşehir Bayan Futbol takımını güçlendirip önümüzdeki süreçte şampiyon olup tekrar Avrupa’da, Ülkemiz ve Ataşehirimizi amacına uygun şekilde temsil etmektir.

Başkanım transferlerle ilgili nasıl bir şey yaptınız transfer var mı yok mu?

Tabi ki takımımızı geçen dönem biliyorsunuz. Türkiye şampiyonu olarak Avrupa’ya gittik. Ataşehir’i temsil etmeye daha doğrusu türkiyeye temsile kadın futbol takımında ama bir olumsuzluklar yaşandı. Gittiğimiz yerde gruptan çıkamadık tabi ki bu ciddi bir anlamda bizi üzdü bunu göz önünde bulundurarak gözümüzü Avrupa ya diktik. İnşallah. Bu dönem konuşmuş görüşmüş olduğumuz bazılarıyla da anlaşmış olduğu futbolcularımız var bunları takımıza katacağız hedefe ulaşmak için gayret içinde olacağız.

Önemli transferler varmı adlarını sayabilir misiniz?

Var ama tam anlamıyla olgunlaşsın o zaman paylaşalım sizinle.

Ataşehir'de ciddi bir şekilde bir aile ortamı var.

Türkiye'de bayan futbol takımı biliyorsunuz fazla gelişmiş değil. Özellikle biz Ataşehir belediyesi olarak belediye başkanımız Battal İLGEZDİ bayan futbol takımına biraz daha fazla önem veriyor. 1. Ligde kim biraz fazla para verirse oraya gidiyorlar her ne kadar sözleşme olsa da kadın futbol takımında kadın futbol takımını bağlamıyor. Ama şunu bilmiyorlar tabi ilk önce huzur olması lazım bir aile ortamı olması lazım. Biz Ataşehir de ciddi bir şekilde bir aile ortamı var.

Bizden ayrılıp giden futbolcular bugün geri gelmek istiyorlar.

Geçmişte bizden ayrılıp giden futbolcular bugün geri gelmek istiyorlar. Bu da bizim gerçekten kadın futbol takımımıza önem verdiğimiz için onlara çok iyi bir hizmet ettiğimiz için aile ortamı sağladığımız için bize gelmek istiyorlar.

Peki, transfer listenizde eskiden oynayan oyunculardan var mı?

Şimdi söyle tabi geçmişte bizden ayrılan futbolcu kardeşlerimiz var bizlerin razılığı alarak giden var. Ama bazıları da bizlerden gizli gidipte geçmişte bahsetmiştim. Özellikle bizi böyle dar zamanlarda bırakıp gidenler var. Onlarla görüşmek istemiyoruz. Onların talepleri var bizlere haberler gönderiyorlar tabi ama biz onları almak istemiyoruz. Ama gerçekten bizim düşüncemizi almış gitmiş olan çocuklarımız var. Onlar gelmek isterlerse bizim kapımız açık yani sıkıntı yok.

Farklı branşlar açıyoruz

Belediye bünyesinde farklı branşlar da olan takımlar vardı özellikle kültür müdürlüğüne bağlıydı. Bu dönem birkaç tane branşı kendi bünyemize alıyoruz. Alt yapısını oluşturmaya başladık. Ataşehir’de 4-5 tane böyle kulüp var bunları kendi bünyemize alacağız Deniz Gezmiş parkının içindeki kültür merkezinin altında boş bir alanımız var onları da orayı tahsis ediyoruz bundan sonraki süreçte özellikle kick boks yapan oyuncularımız ya da kulüplerimiz gelip antrenmanlarını orada yapacaklar. Onun dışında birkaç tane branş açıyoruz Tenis, Briç branşları bizim bünyemize aldık inşallah farklı branşlarda olduğu zaman bundan sonra kendi bünyemize alacağız yolumuza devam edeceğiz.

Bunların alt yapısı oluştu inşallah ileriki günlerde yine sizlerle bir araya gelip bunları sizlerle paylaşacağız.

Tabi şimdi erkek futboluyla kadın futbolu takımının arasındaki özellikle türk futbolunun daha doğrusu federasyonun bize bakış açısı biraz farklı yani aynı eşitte görmek mümkün değil. Şimdi şöyle bir örnek vereyim. Türkiye şampiyonu olduk Avrupa’ ya gittik Türkiye’yi temsilen yani uçak biletlerini masraflarımızı hesapladığımız zaman bize 56.000 bin lira civarında para Verdi. Bizim yapmış olduğumuz masraf 100.000bin lira civarında böyle olunca şimdi takımlarda şampiyon olmak istemiyor. Çünkü zaten federasyon olarak bize bir katkı sağlanmıyor. Takımlar kendi imkânlarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar mesela biz…

Federasyona bağlısınız ama dimi?

Tabii ki.

Biz Ataşehir belediyesiyiz. Ataşehir'de 18 -19 amatör spor kulübü var biz Belediye olarak normal amatör spor kulüplerine ne veriliyorsa bize de o veriliyor. Bize Belediye spor olduğumuzdan dolayı ayrıyetten bir katkı sağlanmıyor.

Sporu seven iş adamlarımız var bize destekleyici oluyorlar.

Sporu seven iş adamlarımız var bize destekleyici oluyorlar. Onun dışında kendi imkânlarımızla bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu dönem Belediye Başkanımız farklı özellikle bizim kulübe yönelik projeler üretmeye başladı. İnşallah. Bundan sonraki süreçte daha ciddi bir katkılar alarak iyi transferler yaparak Avrupa’da Türkiye'mizi tekrar temsil etmeyi düşünüyoruz.

Genelde bir tasarruf politikası var Belediyeler de özellikle ülke'de yaşanan kriz de malum bu noksanda olumsuz etkilenir misiniz?

Belediye olarak bizim Kulüp’e çok katkı sağlanmıyor. Diğer amatör spor kulüpleri neyse bize de aynı katkı sağlanıyor. Biz kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz.

Ligde oynayan bir kadın futbol takımının başkanısınız iç saha olarak kullandığınız sahayı futbol oynamaya veya seyirci olarak gitmeye müsait bir yer olarak görüyor musunuz?

Şahsen ben görmüyorum. Ama şu var mecbursun ne yapmamız lazım. Alan olmayınca federasyon oynanan maçları buraya verdiğine göre biz gidip orda oynamak zorundayız. Ama fiziki durumu bize çok mu müsait dediğiniz anlamda değil. Onu geçen gün orayı çalıştıran arkadaşlarla da görüştük. İnşallah. Oraya biraz önem verilir, Düzeltilir. Bundan sonra en azından fiziki durumun iyileştiğinde maçlarımız orada daha güzel şekilde oynayabiliriz.

Orada belirleyici olamıyor musunuz?

Şimdi özel kişilere ait olunca biz çok belirleyici olamıyoruz.

Adam orada bir yandan ticaret yapıyor. Bizde diğer amatör kulüpleri gibi paramızı veriyoruz oynuyoruz.

Takım olarak orda yaptığınız maç başına ücret mi ödüyorsunuz?

Tabii ki cüzi bir miktar ödüyoruz.

Site sporun olduğu yeri yurt yapmaya çalışıyorlar

Biz Belediye olarak da orda yaşayan amatör spor kulüpleri ve halk olarak da yapılmamasından yanayız. İnşallah yapmazlar. Spor kompleksi yaparlarsa daha faydalı olur diye düşünüyorum. Burada spor alanlarına ihtiyaç var. Burada ciddi şekilde genç var alt yapısı çok yüksek ama alanlar olmadığı için bişeyler yapamıyoruz.

Şimdiye kadar bir şey yapamadık

İçerenköy'de bir sahamız vardı. Bir kısmına spor alanı bir kısmına da okul yapacaklar diye düşündük. Bir başlangıç yaptılar. Öyle duruyor. Esatpaşa'da bir yerimiz var orası da spor kompleksi olacak yer orada Milli Emlak’ın bize devretmediler. Devretselerdi biz şimdiye kadar oraya bir spor alanı yapmış olurduk. Buna benzer birkaç tane yerimiz var ama bizim değil. Milli Emlak ve Toki'nin olan yerler şimdi Toki de olan yerler milli emlak müdürlüğüne devredildi. Belediyelere devrederlerse sadece Ataşehir'e değil diğer ilçelerde de aynı durumlar var en azından alanlar değerlendirilir. Gençlerimize mekânlar oluşur.

Ekrem Bey sporu seven bir Belediye Başkanı Sorun sizinle ilgili mi?

Sadece bizle ilgili değil ki mesele biz değiliz. Ekrem Bey büyükşehir belediye başkanı artık bizden çıkacak biz olacağız. Sadece Ataşehir değil. 39 ilçenin belediye başkanı herkese eşit bakması gerekir ki bakacağını düşünüyorum. 5 yıllık belediye başkanlık deneyimi var. Orada yaptıkları da ortada spora vermiş olduğu hizmet orta da onun için büyükşehir'de de aynı şeyleri yapacağını düşünüyorum.

Bayan futbol takım hocası olarak geçen sene yaşadıklarınız ve bu sene yaşatacaklarınız nelerdir?

Geçen sene şampiyonlar liginden sonra başkanımızın talimatıyla genç kadro ile yolumuza devam etmek istedik. O kadro doğrultusunda bir belirleme yapıp genç çocukları 17 -18 yaşında 17 ve 19 milli takımında yer alan çocuklara ağırlık vermek seçmek kaydıyla onları kadromuza dâhil ettik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Yaptığımız tercihler de özellikle genç bir kadro ile başarılı olabileceğimiz yapabildiğim en elit noktada bitirmek. Bundan sonra ki içinde şöyle bir planımız var. 5 yıl için belediyemizin görevli olacağı bu sezon'da şampiyonluk parolası ile yola çıkacağımızın ona göre yatırım yapabileceğimizin ona göre tercih yapacağımızın talimatını verdi bende ona göre sezon biter bitmez. Çalışmalara daha önce izlediğim sporculardan kadromu oluşturmaya başlamıştım zaten onun çalışmalarını sürekli yapıyoruz. Yurt dışında kadromuza dâhil edip güçlendireceğimiz çocukların tercihini yaptık. Görüşmelerini yaptık. Şimdi son aşamasına getirip imzalarını attıktan sonra da gene böyle bir basın toplantısı ile başkanımız vasıtasıyla açıklamalarını yapacağız.

Şuanda yeni oluşturacağınız takım'da eskiden oynayan oyunculardan oluşan çekirdek bir kadro var mı? Nasıl bir taktik uygulayacaksınız?

Şöyle bir düşünce içindeyiz. Bu sezon oynadığımız o genç kadroyu zaten önümüzdeki yıllarda çekirdeği oluşturup yıllarca bizimle kalacak çocuklardan seçmiştik. O takımın içinde 17 - 19 milli takımında çocuklarımız var onlara ablalık yapacak. A milli kalecisi sporcu arkadaşlar var. Onlarla birlikte 6 civarında belki 7 takviye yapıp çok fazla değişiklik yapmayacağımız bir kadro yapmayı düşündük. Onun için evet çekirdek kadromuz bozulmayacak. Takviyelerle yavaş, yavaş ama çok önemli bir şey daha var alt yapıyla ile birlikte ciddi anlamda başlatıldı. Bundan sonra da dışarıdan bağımlı olmadan alttan gelen genç çocuklarla döndürerek kendi yağımızla kavrularak bu işi yapmak istiyoruz. Geçen sezon bizimle alt yapımızda olup bizle oynama şansı bulamayan kardeşlerimizi 1. ligdeki takımlara kiralık olarak verdik. Orada pişmelerini sağladık. Kadromuza dâhil edip kadromuzu kendi bünyemizde yaş ortalaması 19 20 olan bir kadro oluşturma peşindeyiz.

Peki, kaç takım olacağı belli mi?

12 takım olarak mücadele edilecek bu sezon. Geçen sezon Trabzon çekilince 9 takıma düştü. Onun yerine 3 takım alttan gelmişti. Ankara forma get Adana idman yurdu VE Kocaeli bayan takımlarıyla birlikte 12'ye tamamlandı. 12 takım olarak devam edilecek. Ben herkese başarılar dilerim. Ama ilk sırayı alacağımdan eminim. Çünkü bu kadar tecrübeden sonra böyle bir yönetimde çalışırken B şıkkımız olmuyor maalesef.

Hedefimiz şampiyon olmak

Benim hedefim şampiyon olmak. Ben buna inanıyorum bir takımın hocası inanmadığı bir şeyin peşinden koşmamalı diye düşünüyorum. Bence benim takımım ve başkanım şampiyon olacak.

Hakkında çıkan antrenör değil iddialarını da cevaplayan Ataşehir Belediye spor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Taner Öner basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye spor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Taner Öner , “Ben 27 yıl önce Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü yan dal olarak da futbol alanından mezun oldum. O dönemde beden eğitimi bölümünü okuyanlar antrenör lisanslı mezun oluyor ve benim 27 yıl önceden o belgem vardı. Ben daha sonra mezun olduktan sonra Hentbol ve Futbol ile iç içe oldum. 2’inci ve 3’ncü Ligde mücadele ettim. Ama bu belge konusunda sadece evrak olarak bakılıp işleri yürüten bir araç olarak baktım. Her zaman hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Ben çokta önemsemiyordum ama resmi olarak evrakları tamamlayıp elime aldıktan sonra belgemi benim belgem zaten resmi olarak TFF’nin sayfasında zaten var. Birazda hırs yaptık, bir üst kurumuna başvurdum. Şimdi onun birinci aşamasına gittim. 2. Aşamasını bekliyorum. Ben A grubu erkekler 1. Liginde çalışan bildiğimiz belgeyi çok mu lazım olur bilmiyorum ama şuanda olduğum yerden çalıştığım başkandan çok memnunum farklı bir şeyde düşünmüyorum.” Şeklinde konuştu.