Ataşehir Belediyesi yetkilileri ve DİSK'e Bağlı Genel İş Sendikası ile yürütülen Toplu İş Görüşmesi süreci sürerken DİSK/Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi'nce geçtiğimiz hafta grev kararı belediye önünde yapılan basın açıklamasının ardından belediye'ye asılmıştı.

Ataşehir Belediyesi'de yapmış olduğu açıklamada, görüşmelerin devam ettiği bir süreçte böylesi bir kararın alınmasının doğru olmadığını belirtmişti. Ancak, 5 Temmuz öncesi sendikaca talep edilen 91 maddeden 36 maddenin uzlaşıldığı bilinmekteydi.

5 Temmuz'da asılan grev kararında uzlaşma ve anlaşmama sağlanamaması durumunda Disk/Genel İş Sendikası'nca sendikalı işçilerin 12 Temmuz'da grev hakkını kullanacağı ilan edilmişti. Ataşehir Belediyesi'nde belediye yetkilileri ve sendika yetkilileri ile uzlaşma sağlanamayan maddelerle ilgili tekrar görüşme gerçekleşti.

Gerçekleşen toplantı sonucunda Disk/Genel İş Sendikası'nın işçilerle ilgili talep ettiği maddelerin bazıları karşılıklı görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi maddeleri arasından çıkarılırken, sözleşme maddelerinin bir çoğunda uzlaşma sağlandı.

12 Temmuz gecesi saat 01.00'e kadar Belediye'de süren görüşmeler sonucunda, Ataşehir Belediyesi ve Disk/Genel İş Sendikası arasındaki uzlaşma sağlanmış oldu. Toplu iş sözleşmesinin önümüzdeki hafta Ataşehir Belediyesi ile Sendika arasında imzalanması bekleniyor.