24 Kasım 2018 tarihindeki Ataşehir'deki etkinliğe Eski Bakan Mustafa Kul başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları, CHP'li Belediye Başkan Adayları, Meclis Üyesi Adayları, Muhtar Adayları, İş Adamları, Federasyon ve STK Temsilcilerinin yanısıra "BİZ 24" Üyeleri katılmıştı. Etkinlikte Erzincan başta olmak üzere Erzincanlıların siyasetteki yeri ve önemi de konuşulmuştu. Etkinliğe katılan adaylar Erzincan'a yönelik düşüncelerini paylaşırken,yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde Erzincanlıların siyasetteki yeri de konuşmalarda yerini almıştı.

Abdullah Der konuşmasının bir bölümünde; "Ben aday değilim, ama aday olan hemşerilerimiz var. Bizim üzerimize, şahsımın üzerine ne düşüyorsa ben sonuna kadar varım. Şunun da altını çizerek söylüyorum. İsterlerse beni partiden de atsınlar… Eğer ki bizim hemşerilerimizi belli ilçelerde aday göstermezlerse benim bir tane hemşerim var, Binali Yıldırım oyum ona… Bu kadar net… Kusura bakmasınlar." demişti.

2 Önemli İlçe'de Erzincanlı Aday
Bugün gerçekleşen CHP Parti MYK ve PM toplantısı sonrasında Abdullah Der'in 24 Kasım'daki dileği kabul oldu ve İstanbul'un 2 önemli ilçesi olan Beşiktaş ve Kartal'da Erzincanlı aday CHP'den Belediye Başkan Adayı gösterildi. 2 Genç isim olan Gökhan Yüksel Kartal İlçesi, Rıza Akpolat'ta Beşiktaş İlçesi'nden aday gösterildi. Büyükşehir'de ise bu adayların açıklamasından sonra Der'in kime oy vereceği ise merak konusu.