Bu nedenle, Seyahat İzin Belgesi almak isteyen vatandaşlar; İkametgâh adresine gitmek, yakının cenaze törenine katılmak, kronik bir rahatsızlığı dolayısıyla il içinde veya başka bir ilde doktor randevusu olmak, diyalize girmek gibi çok zorunlu hallerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşımız; 112, 155, 156 hatlarını arayıp talebini iletecek, talep 112 sağlık görevlileri tarafından yerinde incelenecek, özellikle talep sahibi şahsın sağlık kontrolü yapılacak, seyahat etmesinde sakınca görülmeyen kişi için “Seyahat İzin Belgesi” düzenlenecek, seyahat izin belgesini nihai olarak ilçe kaymakamı imzalayacaktır.

Kaymakam dışında hiç bir merci seyahat izin belgesi imzalayamayacak, imzalanması durumunda geçerli olmayacağı gibi imzalayan hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Seyahat izin belgesi çok zorunlu ve istisnai durumda düzenlenecek olup, yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, muhtarlar, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. olmak üzere kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenler dışında hiç bir şekilde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarına müsaade edilmeyecek ve hiç bir şekilde seyahat izin belgesi düzenlenmeyecektir.

Ataşehir'de işlemler nasıl oluyor?
Toplu Taşıma ile Seyahat izini almak isteyen vatandaşlar kendi imkanlarıyla Ataşehir'deki Küçükbakkalköy Mah. Zorlu Sok. No: 16/A(Muhtarlık Binasının Yanı) adresinde bulunan 11 No'lu aile sağlığı merkezinde işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yapılan kontroller sonrasında sağlığı elverişlidir onayı alması durumunda Ataşehir Kaymakamlığına gelerek belgesini İlçe Kaymakamı onaylaması durumunda seyahat izin belgesi ile il dışına çıkma imkanı bulacak. Ataşehir'de ikamet eden vatandaşlar kendi araçlarıyla il veya ilçe dışına çıkmaları durumunda doğrudan Ataşehir Kaymakamlığına gelerek form doldurduktan sonra kaymakamlık onayı ile araçlarıyla seyahat edebilecekler.