Cuma namazından sonra Ataşehir Mimar Sinan Cami önünde Milli İrade Platformu ile İstanbul Eğitime Destek Platformu birlikte basın açıklaması yaptılar.

“Bizler Vatan Nöbetimizin Başındayız” diye başlayan basın açıklaması şöyle:

“Batı, Doğu ve Orta Dünya bilmektedir ki, bu aziz millet, tarihin en organize ve en alçakça kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalkmış, kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dâhili ve harici düşmanlarına bir daha asla unutmayacakları hezimetler yaşatmıştır. Türk Milleti darbelerden, muhtıralardan çok çekmiş, büyük zararlar görmüştür.Nihayet 15 Temmuz’da darbeye dur demiş, vesayet ve fitne odaklarını tarihin çöplüğüne göndermiştir. Milletimizin verdiği bu ihtişamla derse rağmen eski alışkanlıklarından vazgeçemeyenler, bir gece vakti toplanıp milli iradeye karşı bildiri yayınlama cüretinde bulunmuşlardır.

Millet iradesine karşı hala bu gibi antidemokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanma bedhahlığından bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa onlara ve tüm uzantılarına karşı buradan ilan ediyoruz: Türk Milleti sizi izlemektedir. Milletin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugünde vatan nöbetindeyiz.

Dâhili ve harici bütün bedhahlar ve onların uzantıları bilmelidirler ki, artık milletimiz inisiyatifin kendisinde olduğunun farkındadır ve bu inisiyatifi korumaya kararlıdır. Kamuoyuna saygı ile duyulur. " açıklamasında bulunuldu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.