Hatay Eşsiz Lezzetleri ve Yöresel Tatları Gastronomi Günleriyle Ataşehir'de

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından geçtiğimiz yıllarda İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gerçekleşen ve gelenekselleşen "Hatay Gastronomi Günleri" Ataşehir Belediyesi'nin destekleriyle Ataşehir'de ilk defa açıldı.

Hatay Eşsiz Lezzetleri ve Yöresel Tatları Gastronomi Günleriyle Ataşehir'de
  • 23 Şubat 2019, Cumartesi 22:27

UNESCO tarafından 26. Gastronomi Şehri ilan edilen Hatay'ın lezzetleri ve kültürel zenginlikleri İstanbullularla ve Ataşehirlilerle buluşmaya devam ediyor.Ataşehir Belediyesi'nin destekleriyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından düzenlenen ve kentin ödüllü mutfağı ile yöresel ürünlerinin sergileneceği "Hatay Gastronomi Tanıtım Günleri" Ataşehir bulvarı migros yanındaki etkinlik alanında başladı.

HATİAB Başkanı İbrahim Güder ve Genel Sekreteri Adnan Dolapçıoğlu'nun gelen konuklarla yakından ilgilendiği etkinliklerde Antakya Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'de açmış olduğu stand ile gelen konuklarını ağırlıyor. 

Hatay dünyanın önemli yerleşim yeri olması gerekiyor
Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder, "Hatay'ın milattan önce 100 bin yıla dayanan geçmişi var. 17 Medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 100 Bin yıllık geçmişiyle coğrafyasıyla 3 farklı dini bir arada barındıran ve inanılmaz bir mutfak zenginliği var. UNESCO Tarafından dünyanın 26.gastronomi şehri ilan edildi. Maalesef ilk olmalıydı diye düşünüyorum ve ilk olarak burası keşfedilmeliydi. Dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden, turizm merkezlerinden olan Hatay'ın bir Newyork, bir Şikago gibi yerleşim yeri olması gerektiğini vurguladı.

Ataşehirliler bu fırsatı kaçırmasınlar ve kendilerini bu fırsat ile buluştursunlar
Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder konuşmasının sonunda; Hatay'ın iyi tanıtılması gerekiyor. Birçok insanımızın Hatay'ı tanıdığını düşünmüyorum. Bu nedenle Hatay Gastronomi günlerini farklı illerde gerçekleştirerek Hatay'ın lezzetlerini, doğal güzelliklerini tanıtıyoruz. Dünya'nın en güzel zeytini Hatay'da, Kilisesi Hatay'dadır. Bu zenginliklerin hatay dışında tanıtılması adına HATBİAD olarak tanıtılmasını sağlıyoruz. Böylelikle Hatay ile ilgili vatandaşlarımızın bilgilenmesini sağlıyor ve ürünlerimizi tanıtıyoruz. Ataşehirliler bu fırsatı kaçırmasınlar, gelsinler ve kendilerini bu fırsat ile buluştursunlar diyorum. 

Yüzlerce ürün standtlarda sizleri bekliyor
33 Farklı açılan stantlarda; Künefe, Katmer, Sufle, Içli Köfte, Kabak Tatlısı,Kömbe, Kağıt Kebap, Zahter Salatası, Sürk, Mütebbel, Muhammara, Tabule, Kaburga, Soslu Hatay Dürümleri gibi Hatay ile özdeşleşmiş lezzetlerin yanısıra Kaya Tuzu, Peynir, Sucuk, Sıcak Helva, Çiğ Köfte, Zeytinyağları, Pestiller, Şalgamlar, Karadut Şurubu, Salçalar, Zeytinler, Bal, Kuru Baklagiller, Şifali Bitkiler gibi yüzlerce ürün Hatay'ın UNESCO Ödüllü gastronomi zenginlikleri kapsamında 20 Şubat - 10 Mart 2019 tarihleri arasında 10:00 - 23:00 arasında sizleri bekliyor.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık